2024. április 29. - Péter

Önkéntes állatvédőket képeznek

Alapszintű képzésen vesznek részt mától a tatabányai állatvédelmi őrszolgálat új, civil tagjai, akik a tervek szerint szeptembertől már a város utcáin teljesíthetnek szolgálatot.
2009. július 20. hétfő 16:56 - HírExtra
A felvételi elbeszélgetés során kiválasztott önkénteseket az őrszolgálatot létrehozó szervezetek (önkormányzat, rendőrség, tűzoltóság, megyei állategészségügyi igazgatóság, Tappancs állatmenhely) képviselői tájékoztatják a tudnivalókról - mondta Takács János, aki kitért arra is, hogy az "újoncok" között gyári munkás, jegykezelő, vadgazdálkodási mérnök egyaránt megtalálható.

A tervek szerint akár már szeptember közepén megjelenhetnek Tatabánya utcáin a civil állatvédők, akiknek feladata lesz az is, hogy a közgyűlés városfejlesztési bizottsága által kijelölt területeken megszervezzék a kutyafuttatók kialakítását - tette hozzá az őrszolgálat vezetője.

Tatabányán három hónappal ezelőtt alakult meg az állatvédelmi őrszolgálat, amelynek fő feladata a tájékoztatás, szemléletformálás, és a szintén áprilisban életbe lépett helyi állattartási rendelet betartatása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását