2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szenzáció! Hófehér tigris született

Csíkok nélküli kölyke született a Dél-Afrikai Köztársaságban egy fehér bengáli tigrisnek, amely önmagában sem hétköznapi állat.
2009. július 7. kedd 07:21 - HírExtra
A fehér tigris a bengáli tigris rendkívül ritka színváltozata, 10 ezer születésre jut egy fehér kölyök. A csíkok nélküli fehér tigris még ritkább, talán húsz sincs belőlük a világon - legalább is így gondolják -, és azok is mind fogságban élő példányok.

Valójában a fehér tigris sem teljesen fehér, főleg nem "csíktalan": jellemzője a kék szem, rózsaszín orr és a krémszínű bunda fekete csíkokkal. Az első fehér tigrist 1951-ben fogták be Közép-Indiában, s Mohannak nevezték el. Ettől a tigristől származik az összes fogságban élő fehér tigris.

A hófehér Fareeda a dél-afrikai Fokvároshoz közeli Cango vadfarmon született a fehér bengáli tigris fennmaradásáért folytatott tenyésztési program részeként. Szülei mindketten fehér tigrisek, s a vele együtt világra jött két testvére is viseli a jellegzetes fekete tigriscsíkokat.

A kistigrisek karácsonykor születtek, de hat hónapot várni kellett, hogy biztosan kijelenthessék, Fareedának nincsenek csíkjai - számolt be a The Daily Telegraph online kiadása (www.telegraph.co.uk).

Fareeda szeret a testvéreivel játszani, nagyon jó természete van, bár amikor enni szeretne, oda-odakap a gondozók kezéhez.

A farmon található állatokat előbb-utóbb szeretnék visszajuttatni természetes élőhelyükre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását