2024. április 29. - Péter

13 évre bevarrják a feleséggyilkost

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Zala Megyei Bíróság nem jogerősen azt a keszthelyi férfit, aki brutálisan meggyilkolta a feleségét - tájékoztatta pénteken az MTI-t a bíróság szóvivője.
2009. június 12. péntek 16:22 - HírExtra
Az 58 éves férfi tavaly novemberben ittasan, egy fémnyelű fejszével halálra verte feleségét - közölte Beznicza Árpád.

A vádirat szerint a férj az utóbbi években gyakran italozott, féltékeny volt a feleségére, akivel emiatt megromlott a viszonya. A mintegy három évtizedes házasság felbontására éppen a gyilkosság előtti napon adott be keresetet a férfi, de erről a lépéséről a felesége nem tudott.

Másnap este az asszony munkahelyi összejövetelre volt hivatalos, amelyről csak hajnalban tért haza, férje ekkor ismét féltékenykedni kezdett. A vitát lezárandó a nő 16 éves fiuk üres szobájába ment aludni (a fiú a nagynénjénél volt). Az erősen ittas férfi ezután támadt rá az ágyban fekvő feleségére a fejszével.

Az orvos szakértő megállapítása szerint 60 sérülés érte a nőt, akit férje nemcsak a baltával bántalmazott, de az ágyban megtaposta, fojtogatta is. Reggel a szomszédjának mondta el, hogy mit tett, bár erősen alkoholos befolyásoltsága miatt erre később már nem emlékezett.

A Zala Megyei Bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt csütörtökön 13 év fegyházbüntetést szabott ki a férfira, emellett elrendelte a kényszergyógyítását is, az alkoholizmusa miatt. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban enyhítésért fellebbezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását