2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mattheus újra hazánkban fog dolgozni

Lothar Mattheus lesz az FC Fehérvár labdarúgócsapatának vezetőedzője.
2009. június 10. szerda 16:05 - HírExtra
A klub honlapja szerint (vidi.hu) szerdán hosszas tárgyalások után megszületett a szóbeli megállapodás, hogy a német szakember három évig (kettő plusz egy) irányítja a székesfehérvári együttest.

A világbajnok futballista és korábbi magyar szövetségi kapitány jelenleg Ázsiában nyaral, de igent mondott a klub ajánlatára. A 48 éves Mattha:us várhatóan június 19-én érkezik Magyarországra.

Berzi Sándor, a klub ügyvezetője - aki kedden még cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy Mattha:us lesz a tréner -, valamint Mezey György sportigazgató a klub múlt heti évadértékelő sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy külföldi edzőt keresnek a csapathoz. Az NB I-ben hatodik helyen végzett, Ligakupa-győztes Fehérvárt az elmúlt idényben Varga István irányította, akivel nem hosszabbítottak szerződést.

Mattha:us 2004 februárjától 2005 decemberéig volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, majd a brazil Atletico Paranaenséhez szerződött, ahol csak másfél hónapig vezette a gárdát, s állítólag hatezer dolláros telefonszámlát hagyott hátra. A következő állomás az osztrák Red Bull Salzburg volt 2006 és 2007 között, s bajnokságot nyert Bodnár László csapatával. Legutóbb az izraeli Maccabi Netanyánál tevékenykedett.

Mattha:us pályaedzője a korábban Mainzban légióskodott Bódog Tamás lesz, míg a kapusedzői teendőket Disztl Péter látja majd el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását