2024. május 19. - Ivó, Milán

400 bódult sofőr egy hétvége alatt

A rendőrök 391 olyan járművezetőt szűrtek ki a közutakon a múlt heti kétnapos országos közlekedésbiztonsági akció során, aki alkohol vagy drog hatása alatt állt; ez az ellenőrzött sofőrök több mint két százaléka.
2009. június 10. szerda 13:28 - Téglas Gábor
A rendőrség pénteken és szombaton több mint kétezer rendőr bevonásával tartott akciót az ittasan és a bódult állapotban vezetők kiszűrésére.

A fokozott ellenőrzést egy európai szintű akciósorozat, a TISPOL - az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata - szervezésében hajtották végre, napi 8-8 órában, azokon a helyszíneken, ahol a helyi tapasztalatok alapján a legmagasabb az ittas járművezetés valószínűsége, vagyis általában lakott területen lévő útvonalakon.

Az akciót azzal indokolták, hogy az ittas, illetve bódult állapotban történő járművezetés Európában és Magyarországon egyaránt kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelent, s egyike a három kiemelt baleseti oknak. A rendőrség tájékoztatása szerint Magyarországon a szeszes italtól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma évek óta igen magas, az elmúlt évben a közúti balesetek 12,2 százalékát ittas járművezetők okozták.

Az ORFK szerdán számolt be az ellenőrzés eredményéről. Eszerint a két nap alatt 17.444 járművezetőt ellenőriztek, ebből 387 esetben jelzett alkoholos befolyásoltságot a szonda, négy esetben pedig a drogteszt volt pozitív. A helyszínen 151 vezetői engedélyt vettek el a rendőrök.

A fokozott ellenőrzés során Hajdú-Bihar megyében egy motoros ellen eljárás indult hivatalos személy elleni erőszak miatt: a rendszám nélkül közlekedő motoros a szabályos rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, áthajtott az intézkedést kezdeményező rendőr lábán, majd elsodorta őt. A motorkerékpárost elfogták, az elkövető és az intézkedő rendőr is könnyű sérülést szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását