2024. április 26. - Ervin

Elképesztő! Medgyessy könyvvel kereskedik Kínában!

A napokban jelent meg első könyve Medgyessy Péternek Kínában. Emiatt el is látogatott a távoli országba, ahol nemcsak szép hölgyekkel, de különleges ételekkel is találkozott: darazsat kellett ennie.
2009. május 29. péntek 07:59 - HírExtra
Medgyessy Péter, volt miniszterelnök könyvet írt, amit a napokban Kínában is kiadtak. Eddig még magyar politikusnak nem jelent meg könyve a távoli országban. Természetesen örült a felkérésnek, de ő már akkor is elégedett lesz, ha csak egy-két darabot fognak megvásárolni a könyvéből. Tudja, hogy a Harry Potterrel nem versenyezhet.

- Iszonyú büszke voltam. Egy kínai kiadó keresett meg azzal, hogy ők szívesen lefordítanák, és ki is adnák a könyvemet.

Ezért el is utazott az ország déli, egyben legszegényebb részébe, ahol többek között megismerkedett a helyi gasztronómiával, szokásokkal, és a szép hölgyekkel. Elkápráztatták a gyönyörű népviseletbe bújt lányok.

- Az élethez hozzátartozik az, hogyha az ember valami szépet lát, akkor örül neki. – mesélte a Tabu Tv-nek a kínai hölgyekre utalva.

Mindig is szerette a különleges ételeket, ezért itt is mindent megkóstolt. Előtte azért megkérdezte, hogy mivel is kínálják, mert ha van annyi bátorság a szakácsban, és elárulja, akkor ő bizony meg is eszi.

Kínában darazsat szolgáltak fel neki


- Mondtam, hogy egyet megeszek mindenképp, de a végén ötnél hagytam abba. Isteni finom volt, meg volt ízesítve fűszerekkel, csípős volt, ropogós, szóval, ha nem mondják, hogy darázs, akkor lehet, hogy még tízet is megettem volna belőle. – mesélte nevetve Medgyessy Péter.

Elmesélte azt is, hogy sajnos nem mindig tudja magával vinni a feleségét, pedig a párja sokszor menni szeretne. Kínába se tudtak együtt utazni.

- Mikor hazajövök, először a feleségem elmeséli az összes élményét, ami addig történt vele, amíg nem voltam itthon. Ezután jövök én. Ilyenkor hosszasan beszámolok az utazásról, fotókat is szoktam készíteni, azokat megmutogatom, beszélgetünk róla. – tette még hozzá a volt miniszterelnök.

Mi már csak kíváncsian várjuk, hogy vajon mennyi példányt sikerül eladnia a távoli országban.
Forrás: HírExtra/tabutv
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. május 29. 12:03
sharapova2008
2009. május 29. 12:02
A Legutóbbi írásaink rovatban négy "Elképesztő..." szerepel:a szókincsükből csak ennyire futja???
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását