2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ingyen műcsöcsök a palsztikai sebészeten dolgozó ápolónőnek

A hagyományos blúz helyett Petra Kalivodova ápolónő fehér pólót visel, amely előnyösen kirajzolja szilikonbetétes feszülő keblét és lapos hasát: a prágai plasztikai sebészeten, ahol dolgozik, mindezt "természetbeni juttatásként" biztosítják számára.
2009. május 28. csütörtök 16:51 - HírExtra
A fiatal nőhöz hasonlóan az Iscara klinika további hét ápolónője élt a lehetőséggel, hogy hároméves szerződése aláírásakor szabadon választhatott az intézmény pácienseinek biztosított szépészeti beavatkozások közül - a műtétet ingyen elvégezték-elvégzik rajta.

A 31 éves nőnek annyira tetszett az ajánlat, hogy három év után egy további plasztikai műtét kedvéért újabb hasonló időszakra hosszabbított. Először új mellet szabatott magának, másodjára a hasi zsírleszívás lehetőségével élt.

A klinika vezetősége a krónikus ápolónőhiány ellenszerét keresve tavaly vezette be a szerződéshez járó "természetbeni" prémiumot. Jiri Schweitzer igazgató főorvos a felvételi interjúk során fedezte fel, hogy a jelentkezők számára komoly vonzerőt jelenthet, ha maguk is igénybe vehetik a plasztikai sebészet vívmányait.

Az országban ma 90 ezer ápolónő dolgozik, de a szakmai szövetsége szerint az egészségügyben még legalább hatezerre lenne szükség. Az ápolónők fizetése szerény, hivatali munkával ugyanannyit lehet keresni, csak sokkal kényelmesebben.

A plasztikai sebészeti klinikák száma 1997 és 2007 között ugyanakkor megháromszorozódott, részben az ország gyors gazdasági fejlődésének, részben az egészségügyi turizmus fejlődésének köszönhetően: a csehországi beavatkozások ugyanis sokkal olcsóbbak, mint a nyugati szomszédoknál.

Egy mellplasztika 2863 euróba (mintegy 810 ezer forintba), egy zsírleszívás 1880 euróba (630 ezer forintba) kerül a klinikán: az előbbi Petra Kalivodova háromhavi, az utóbbi kéthavi fizetésének felel meg. Viszont ha a műtét után, de a szerződés lejárta előtt mond fel, vissza kell fizetnie a beavatkozás árát. Ez tehát komoly visszatartó erő, s ha marad, a további szépülés lehetősége újabb csábítás.

Az új rendszer bevezetése óta az Iscara klinikának nincs munkaerőgondja, még hirdetnie sem kell: szájról szájra jár a lehetőség híre, özönlenek a jelentkezők. Mind fehér pólót visel a munkában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását