2024. május 17. - Paszkál

Ferguson elismeri, győzött a jobbik

Csalódottságáról beszélt és a Barcelona győzelmének jogosságát hangsúlyozta a szerda esti labdarúgó BL-döntő után Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője, elismerve, hogy a jobbik csapat győzött.
2009. május 28. csütörtök 11:21 - HírExtra
"Úgy gondolom, hogy a 10. percben bekapott gól valósággal megölt bennünket. Pedig ragyogóan kezdtünk, utána azonban idegessé váltunk - mondta a skót mester a találkozót követően. - Amint hátrányba kerültünk, onnantól görcsösen igyekeztünk rálelni arra a jó formára, amely egész szezonunkban jellemzett minket, de nem sikerült. Akadtak helyzetszerűségeink a második félidőben, a második gól után azonban már roppant nehéz szituációba kerültünk. Az igazat megvallva, a jobbik csapat győzött, méltó helyre került a BL-trófea."

A sportszerűen nyilatkozó Ferguson a vereség fő szakmai okát az ezúttal gyengén működő védekezésben jelölte meg:

"Két olyan gólt kaptunk, amely ezen a szinten megengedhetetlen. Mindkettő a hátsó alakzatunkon múlott, pedig a védelem a teljes szezonban, egészen eddig kifogástalanul teljesített. Csakhogy most egy kiváló csapat ellen játszottunk, amelynek a hibáinkkal hitet adtunk. Egész este Xavi és Iniesta birtokolta a labdát" - dicsérte meg külön is a Barcelona Európa-bajnok középpályásait, akiknek a leszerelése szinte megoldhatatlan feladatot jelentett az angol együttes számára a döntő egésze folyamán.

Ferguson nem csupán a labda megszerzésében, de annak megtartásában és megjátszásában is bőven talált kifogásolni valót:

"Ha nálunk volt is, nem tudtunk mit kezdeni vele" - jelentette ki a vezetőedző, aki csalódottan vette tudomásul, hogy nem csupán a címvédés nem sikerült az MU-nak, hanem véget ért 25 mérkőzésből álló európai nyerőszériája is. Utoljára 2007 májusában, az AC Milan ellen veszített BL-összecsapást a United.

"Gratulálok a Barcelonának, Pep Guardiolának, el kell ismerni, megérdemelték a sikert" - nyilatkozta Sir Alex.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását