2024. június 1. - Tünde

Örömmámor Rómában és Barcelonában

Rómában a híres Trevi kút vizébe csobbanva, Barcelonában pedig örömmámorban úszva ünnepelték a Barcelona szurkolói csütörtökre virradóra, hogy csapatuk megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét.
2009. május 28. csütörtök 07:32 - HírExtra
A mérkőzésnek otthont adó olasz főváros történelmi levegőjű utcáit a döntő lefújása után betöltötték a katalán csapat szurkolóinak "olézó" örömkiáltásai. A győzelemtől megrészegült több tucat focirajongó Federico Fellini Édes élet című filmjének híres jelenetét utánozva ruhástól a Trevi kút vizébe csobbant, mások a Campo dei Fiori téren rekedten "olézó" alkalmi kórust alakítottak.

A csalódott brit szurkolók általában nyugodtan viselkedtek.

Az olasz rendőrség helikopterekről figyelte azokat a helyeket, ahol a 30 ezer angol és a 20 ezer spanyol focirajongó esetleg összecsaphat. Vélhetően az erős utcai rendőri jelenlétnek köszönhetően ilyen nem nagyon történt, bár a mérkőzés alatt és előtt kisebb incidensek miatt 18 embert előállítottak.

Barcelona utcáin csütörtök hajnali egy óra körül még mindig mintegy százezer szurkoló ünnepelte a diadalt. A tömeg örömmámorban úszott, hangszórókon éltette a győztes sportolókat, tűzijátékkal növelte a diadal fényét.

Az ünnep fényét valamelyest beárnyékolta, hogy rendbontók szemetes konténereket gyújtottak fel, ablaküvegeket zúztak be, üvegekkel és kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik gumilövedékekkel válaszoltak. A rendfenntartók mintegy negyven embert őrizetbe vettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását