2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szavazás a Fidesz nélkül

A fideszes képviselők szavazata nélkül, de egyhangúlag támogatta az UNESCO-ba, Damaszkuszba és Abudzsába készülő nagykövet-jelölteket az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottsága keddi ülésén - mondta Németh Zsolt, a testület fideszes elnöke az MTI-nek.
2009. május 26. kedd 21:36 - HírExtra
"Változatlanul általános erejű döntésünk van érvényben: ennek a kormányzatnak már stratégiai nagyköveti pozíciókra történő döntéseket nem szabadna hoznia, hiszen ezek a személyek ősszel kerülnek kiküldetésre, néhány hónappal a választásokat megelőzően" - hangsúlyozta Németh Zsolt.

A kormányzat nem hajlandó érdemben együttműködni a kérdésben a Fidesszel. Ezért döntöttek úgy, hogy nem vesznek részt a nagykövetjelöltekről szóló szavazáson. A távolmaradás nem a jelölteknek szól, hanem a kormányzatnak és az MSZP-nek - tette hozzá.

A fideszes képviselők szavazatai nélkül, de a bizottság egyhangúlag támogatta Bogyai Katalin, Budai János és Csillik Róbert kinevezését.

Bogyai Katalin a tervek szerint az ENSZ oktatási, tudományos és kulturális szervezetében, az UNESCO-ban képviseli majd Magyarországot. A leendő diplomata az oktatási és kulturális tárca szakállamtitkári székét cseréli a nagyköveti posztra.

A Damaszkuszba készülő Budai János karrierdiplomata, volt már nagykövet egyebek mellett Dél-Afrikában és Kenyában is. Jelenleg a Külügyminisztérium Biztonsági, Informatikai és Távközlési Főosztályának vezetője.Csillik Róbert Nigéria fővárosában folytatja pályafutását Írország után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását