2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Felfüggesztette tagságát két MSZP képviselő

Felfüggesztette frakcióbeli és pártbeli tagságát két váci helyi szocialista képviselő, hogy így tiltakozzon az ellenük indított etikai vizsgálat miatt.
2009. május 26. kedd 10:17 - HírExtra
A helyi önkormányzati képviselő elmondta, hogy társával, Makrai Zsolttal a városvezetéssel kapcsolatos kérdésekben időnként az MSZP-frakcióval ellentétesen szavazott. Ezért a szocialista polgármester, aki egyben a helyi pártelnök, etikai vizsgálatot kezdeményezett ellenük. Csakhogy más szocialista képviselők is időről időre kiszavaztak, aminek viszont nem volt retorziója. Ezt a megkülönböztetést méltánytalannak tartják - jelentette ki.

A politikus hangsúlyozta: amíg a párt belső demokráciája nem áll helyre, nem kívánnak részt venni a frakcióüléseken, a testületben a döntéseiket lelkiismeretük, saját szakmai meggyőződésük szerint hozzák meg.

A 23-tagú testületben eddig 11 MSZP-s és egy független képviselő dolgozott, most az arányok megváltozásával a 11 fideszes képviselő egyes kérdésekben túlsúlyba kerülhet - hívta fel rá a figyelmet Ferjancsics László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását