2024. május 2. - Zsigmond

Magyar film Sanghajban

Goda Krisztina Kaméleon című filmje is versenybe száll a 12. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál nagydíjáért június 13. és 22. között; a kínai bemutatkozás a Magyarországon tavaly év vége óta vetített film nemzetközi premierje is lesz egyben - közölte a filmet forgalmazó HungariCom kedden az MTI-vel.
2009. május 20. szerda 06:50 - HírExtra
A Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál Ázsia egyik legjelentősebb filmes mustrája, a FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) által A-kategóriásnak minősített fesztivál. A 12. alkalommal megrendezendő seregszemle zsűrijének elnöke a nyolc Oscar-díjat is bezsebelő Gettómilliomos rendezője, Danny Boyle lesz.

A fesztivál Csin Csüe (Jin Jue) elnevezésű nagydíjáért összesen 16 film száll versenybe: a Kaméleon mellett még 11 európai, egy dél-amerikai és három ázsiai alkotás, köztük a Berlinalén bemutatott Empire of Silver című kínai-tajvani-hongkongi film és a francia André Téchiné legutóbbi rendezése, a The Girl on the Train (La fille du RER).

A Kaméleont a fesztivál meghívására a film két főszereplője, Nagy Ervin és Hámori Gabriella, valamint producere, Kálomista Gábor is elkíséri. A sanghaji seregszemle keretein belül a szervezők filmes vásárt is rendeznek, melyen a HungariCom is képviselteti magát a European Film Promotion támogatásával.

Goda Krisztina Kaméleon című filmje egy jóképű szélhámosról szól, aki abból él, hogy szeretetre éhes nőket hálóz be. Mikor azonban megismerkedik egy gyönyörű és okos balerinával, az élete fenekestül felfordul. A Nagy Ervin, Hámori Gabriella, Trill Zsolt, Kulka János és Csányi Sándor főszereplésével készült film a 40. Magyar Filmszemle közönségdíjas alkotása lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását