2024. április 28. - Valéria

Jön az Operamagazin

Operamagazin címmel új kiadványt alapított a Magyar Állami Operaház, a dalszínház és a Gramofon című folyóirat kiadójának közös gondozásában megjelenő lapot szerdán mutatták be Budapesten.
2007. november 21. szerda 19:10 - Hírextra

A magazin célja, hogy az európai vérkeringéshez csatlakozó magyarországi operajátszás fóruma legyen - közölte Retkes Attila, a lap főszerkesztője az intézményben tartott sajtótájékoztatón, amelyen jelen volt Vass Lajos, az operaház főigazgatója is.

A kiadvány bemutatkozó száma Richard Strauss Elektra című darabjának szombati bemutatójával egy időben jelenik meg. A lapban interjú olvasható az opera két főszereplőjével, a görög származású Agnes Baltsával és az amerikai Nadine Secundéval, valamint a rendezővel, Kovalik Balázzsal is.

Retkes Attila a sajtóbemutatón elmondta: az operaház életében egyszer, 1946-ban Oláh Gusztáv kezdeményezésére egy rövig ideig létezett saját magazin. Az intézmény vezetői fontosnak tartják, hogy saját kommunikációs csatornán jusson a közönséghez, ezért döntöttek a lapindítás mellett.

Mihályi Endre marketing igazgató közlése szerint a négyezer példányban megjelenő lapot évente négy alkalommal szeretnék kiadni, igazodva a színházi évadhoz: februárban, áprilisban, szeptemberben és novemberben.

A kiadványhoz elsősorban az operaházban, az előadások alkalmával lehet hozzájutni, de szélesebb körben is kívánják terjeszteni a magazint, így várhatóan elérhető lesz például a budapesti Művészetek Palotájában is.

Az Operamagazin elsősorban az operaház életével foglakozik, de a szerkesztők bemutatkozási lehetőséget kívánnak adni a vidéki és határon túli zenés színjátszásnak és a kísérleti alkotóműhelyeknek is.

A Premier plán rovatban az aktuális bemutatókról szolgálnak bővebb információval. A Kulissza rovat írásai bepillantást nyújtanak az intézmény kevésbé látható munkáiba. Keveházi Gábor balettigazgató művészportréja mellett a bemutató számban a jelmeztervező műhely feladatairól is képet kaphat az olvasó. A Múltidéző rovatban pedig az Elektra kapcsán Richard Strauss operáinak budapesti bemutatóiról készített írás, valamint a dalszínház építéséről szóló cikk is kapott helyet.

A szerkesztők a lappal az idősebb operarajongók mellett a fiatalabb generációhoz is szeretnének eljutni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását