2024. április 27. - Zita

Cselekvést ígért az LMP

Konkrét cselekvést ígért a vidékért, az olcsóbb, környezetbarát energiáért, az új munkahelyekért, a biztonságosabb élelmiszerekért és a határon túli magyarokért megyei kampánynyitóján a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt (LMP-HP) kedden Szolnokon.
2009. május 19. kedd 20:39 - HírExtra
Új ökopolitikai erőként konkrét programok megvalósítására készül az LMP-HP – közölte a megyei szervezet megalakulásával egybekötött sajtótájékoztatón a párt szóvivője. Schiffer András szerint azt is jelezni szeretnék a jelenlegi politikai elitnek és a társadalomnak, hogy Magyarországon a politika nem csupán egy szűk tábor játékszere.

Szabó Tímea, az LMP-HP listavezetője elmondta: a fenntartható vidékért küzdenek. Ennek jegyében az Európai Parlamentben újraszabályoznák a pénzpiac és a bankrendszer működését. Ehhez nemzetközi felügyelő szervezet létrehozását is szorgalmaznák. Megadóztatnák továbbá a spekulatív pénzmozgásokat.

Szólt arról is, hogy szeretnék százezer hektárral bővíteni Magyarországon a biogazdálkodásra használt területek nagyságát. Az unióban az Európai Zöld Párttal összefogva azt szorgalmaznák, hogy növeljék a „zöld” energiaforrások kiaknázásának mértékét és hatékonyságát. A határainkon túli magyar kisebbség jogainak védelmét és autonómiatörekvésük támogatását is kötelességüknek tekintik – fogalmazott a listavezető, aki újságírói kérdésekre válaszolva hozzátette: bírják az Európai Zöld Párt támogatását és legalább egy-két mandátum megszerzésében bíznak az EP-választáson.

„A legnagyobb kihívást jelenleg az ismertség hiánya jelenti számunkra. Ám ahol már hallottak rólunk, ott a közvélemény-kutatások szerint jóval az öt százalékos parlamenti küszöb feletti a támogatottságunk. A szavazási aktivitás vonatkozásában pedig 80 százalék feletti eredménnyel már most is a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt vezeti a mezőnyt” – hangsúlyozta Szabó Tímea, aki elmondta: a következő két-három hét során még közel ötven településen tartanak hasonló rendezvényeket.

A magyar vidék elveszített megtartóerejének visszaállítását látta a civil mozgalomként már 2008-ban zászlót bontott tömörülés legfontosabb feladatának az LMP választmányi tagja, megyei koordinátora. Sallai R. Benedek úgy vélte, a vidéket a rendszerváltás óta külföldi tulajdonú hipermarketekbe kényszerítették. Az eddig hatalmon lévő politikai erők közül egyik sem volt képes érdemi előrelépést felmutatni mezőgazdaság és a környezet megóvása, fejlesztése terén.

Holott az ország képes lenne az itthon előállított termékekkel ellátni lakosságát. Az agrárágazat feltételei kiválóak Magyarországon. Emellett a megújuló energiaforrások tekintetében is kellően gazdagok vagyunk ahhoz, hogy ezekkel kiválthatók legyenek a ma használt veszélyes és környezetszennyező fosszilis energiahordozók, valamint az atomenergia – vélekedett a koordinátor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását