2024. május 10. - Ármin, Pálma

A Fidesz segítségét kéri az SZDSZ

Az SZDSZ arra kéri a Fideszt, hogy vegyen példát Páva Zsoltról, és országosan is támogassa az összeférhetetlenségi szabályok szigorítását - áll Gusztos Péter és Hankó Faragó Miklós az MTI-hez is eljuttatott hétfői közleményében.
2009. május 18. hétfő 20:41 - HírExtra
A két szabad demokrata képviselő arról ír, az SZDSZ üdvözli Páva Zsolt kezdeményezését, hogy pécsi önkormányzati képviselő ne lehessen a jövőben felügyelőbizottsági tag.

A közlemény szerint Pécs fideszes polgármesterének javaslata rímel az SZDSZ által még februárban beadott, az országgyűlési és önkormányzati képviselők összeférhetetlenségét szigorító törvényjavaslatára.

A politikusok emlékeztetnek arra, hogy Páva Zsolt pártja, a Fidesz, az MSZP-vel együtt megakadályozta az indítvány általános vitára bocsátását, szavaik szerint így a legnagyobb ellenzéki párt "nemet mondott az összeférhetetlenségi szabályok szigorítására".

A képviselők azt kérték a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjától, hogy "vegyen példát Páva Zsoltról", és támogassák a szabad demokraták indítványát.

Gusztos Péter március elején közölte az MTI-vel, hogy Hankó Faragó Miklóssal közösen egy, a politikusi összeférhetetlenségre vonatkozó törvényjavaslatot nyújtottak be a parlamentnek. Elmondta, javaslatuk politikai része arra irányul, hogy a parlamenti képviselők ne tölthessenek be önkormányzati tisztségeket, ne lehessenek polgármesterek, önkormányzati képviselők, megyei közgyűlések tagjai vagy elnökei.

A gazdasági rész többek között azt szabályozza, hogy a polgármesterek és önkormányzati képviselők ne lehessenek vezető tisztségviselői olyan cégeknek, amelyekkel az önkormányzat szerződéses viszonyban áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását