2024. május 20. - Bernát, Felícia

Aggályos a digitális táblák beszerzése?

Tele van aggályokkal a digitális táblák beszerzésére kiírt pályázat - mondta Nyitrai Zsolt (Fidesz) interpellációjában hétfőn az Országgyűlésben.
2009. május 18. hétfő 17:22 - HírExtra
A Nemzeti Fejlesztési Terv legnagyobb költségvetésű, összesen 24 milliárd forintos informatikai infrastruktúra beszerzése az úgynevezett digitális tábla projekt - ismertette az ellenzéki politikus. Hozzátette: az első közbeszerzési pályázat meghiúsult, csupán két érvényes pályázattevő tudott megfelelni a feltételeknek.

Nyitrai Zsolt szerint az előzmények láttán joggal feltételezték, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) okulva az előpályázat tapasztalataiból számos ponton változtat, könnyít a feltételeken. Ezek a várakozások illúziónak bizonyultak - jegyezte meg.

Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, az első pályázati kiírás is átlátható, világos volt, a második pályázatnál jelentős könnyítéssel megvalósult a feltételek enyhítése.

Minden további engedmény a minőség rovására ment volna - tette hozzá.

Az államtitkár szerint az NFÜ valóban elégedetlen volt a közbeszerzés eredménytelensége miatt, mert a fejlesztés már tavaly megkezdődhetett volna.

A választ az ellenzéki képviselő nem fogadta el, a parlament 199 igen, 162 nem szavazattal és egy tartózkodással elfogadta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. május 18. 17:36
A Kupolás Nagycirkuszban bohóckodó elvtársurak még nem tudják: A tanár legfontosabb munkaeszköze a TULAJDON EGYÉNISÉGE! Ezt semmilyen digitális vízibuzerátor nem helyettesíti.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását