2024. május 11. - Ferenc

Az MSZP és az ügyészség "színjátéka"

Két budapesti kerület után egy Duna-parti város önkormányzata ellen is hasonló forgatókönyv alapján zajlik ügyészségi, illetve rendőrségi vizsgálat - mondta Gy. Németh Erzsébet (MSZP) hétfőn az azonnali kérdések és válaszok órájában, az Országgyűlésben; a képviselő azt a kérdést tette fel a legfőbb ügyésznek: "folytatódik-e a színdarab?".
2009. május 18. hétfő 17:57 - HírExtra
Gy. Németh Erzsébet a "hasonló forgatókönyvről" azt mondta: az önkormányzati testületek tulajdonosi jogkörben meghozott gazdasági, ingatlanértékesítési döntéseit vizsgálja az ügyészség, majd fokozott ügyészségi felügyelet mellett a rendőrség. Nem kérdezik meg, nem hallgatják ki tanúként az érintetteket, majd a jobboldali sajtóban valahogy kiszivárog a vizsgálat ténye, az érintettek neve és minden konkrét részlet, lejáratva így a képviselő-testületeket, polgármestereket. Ekkor az ügyészség megszólal, majd meggyanúsít képviselőket, van, ahol komplett frakciókat, polgármestereket - tette hozzá.

Véleménye szerint nem lehet nem észrevenni az azonosságokat.

A legfőbb ügyésztől azt kérdezte a képviselő, hogyan szivároghatnak ki a részletek az ügyészségről még az érintettek meghallgatása előtt, illetve kezdeményez-e vizsgálatot a kiszivárogtatások kiderítéséért.

"Folytatódik-e, tisztelt legfőbb ügyész úr, ez a színdarab tovább, tervez-e az ügyészség hasonló akciókat más önkormányzati képviselő-testületi döntésekkel összefüggésben?" - érdeklődött Gy. Németh Erzsébet.

Válaszában Kovács Tamás legfőbb ügyész közölte: nincs semmiféle színdarabról szó; büntetőeljárásokról van szó, arról, hogy feljelentések érkeztek, nem is az ügyészségre, hanem a rendőrségre az említett ügyekben.

Hangsúlyozta: a rendőrségnek, ügyészségnek nincs más lehetősége ilyen esetekben, mint hogy elutasítja, vagy elrendeli a nyomozást. A Gy. Németh Erzsébet által ismertetett esetekben ez utóbbi történt - mondta.

A dunaújvárosi ügyről szólva kifejtette: folyik egy eljárás, amely most került át a Központi Nyomozó Főügyészséghez, mert felmerült országgyűlési képviselő esetleges érintettsége; ez azonban nem döntött el semmit, ez egy eljárásjogi kérdés.

Nem az ügyészség adott hírt ezekről az esetekről egyik esetben sem; "nem szivárogtattunk ki semmit" - emelte ki Kovács Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását