2024. április 27. - Zita

Mire jó a metróalagút?

Húsz méter mélyen, az épülő Rákóczi téri 4-es metró állomásán adott koncertet a Keep Floyding zenekar péntek este; a bevételt a fogyatékkal élő fiatalokból álló dombóvári Reménysugár zenekarnak ajánlották fel.
2009. május 16. szombat 10:48 - HírExtra
A Pink Floyd-számokat játszó együttes koncertjére a DBR Metró Projekt Igazgatóság közlése szerint kevesebb, mint egy nap alatt kelt el mind a négyszáz jegy. Ahogy a Pink Floyd Pompei amfiteátrumában 1972-ben, úgy a Keep Floyding is grandiózus és nem mindennapi helyszínen akart koncertezni.

A mintegy két órás koncerten a Dark side of the moon album összes számán kívül felcsendültek a legismertebb Pink Floyd számok is, így a The Wall több dala is.
Nem ez az első alkalom, hogy a DBR Metró Projekt Igazgatóság, illetve az állomás kivitelezője, a Swietelsky modern kulturális kezdeményezést támogat.

Ugyanezen az állomáson volt már képzőművészeti kiállítás a vásárcsarnok felőli oldalon, tavaly nyár óta egy grafitti világverseny legjobb alkotásai tekinthetők meg az építkezést körülvevő palánkokon, de volt már az állomáson borkóstoló, sőt föld alatti színházi előadás is. A mostani koncerthez is sikerült megnyerni az állomást építő projekttársaság anyacégét, a Swietelsky Magyarországot, amely vállalta a költségeket.

A DBR közlése szerint néhány napja a Bocskai úti megálló egy majdani üzemi helyiségében nyílt kiállítás a metróépítést bemutató festményekből, illetve fotókból, de a tervek szerint hamarosan egy, a Szent Gellért téri palánkokon látható óriásképhez hasonló alkotás kerül majd ki a Fővám téri állomás Duna felőli betonfalára is, színesítve a budapesti városképet.

Az állomás egyébként szerkezetileg közel 90%-os készültségű, a rendezvény pedig lehetőséget kínált arra, hogy a nagyközönség ilyen különleges keretek között megtekinthesse, hol tart a kivitelezés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását