2024. május 16. - Mózes, Botond

Az év legfontosabb meccse!

Bajnokok Ligája győztesek lehetnek a Győri Audi ETO kézislányai, ha képesek lesznek itthon megtartani az odavágón szerzett előnyüket a Viborg ellen. Az ellenfél magabiztos, nálunk Görbicz nem játszik.
2009. május 16. szombat 10:09 - Gedei Szilárd
Az idén végre Konkoly Csaba vezetésével oda érkeztek a győri kézilabdás lányok, ahová már évek óta vártuk őket: a Bajnokok Ligája döntőjébe. A finálé első meccse előtt sokan féltették őket, hogy a csapat motorja, Görbicz Anita nélkül mire mennek majd a világsztárokkal teletűzdelt dán Viborg ellen. Aztán a csajok a döntő első meccsén, idegenben megmutatták, hogy képesek bárkit, és bármikor legyőzni: két góllal, 26-24-re győztek Dániában. Vajon elég lesz ez az előny a Veszprémi visszavágón (azért rendezik a nemrég átadott Veszprémi Arénában a meccset, mert az ETO csarnoka nem felel meg az EHF a BL döntőre vonatkozó szabályainak)?

A dánok bizakodnak, a mieink óvatosak

Optimista nyilatkozatok
„Ugyanúgy készülünk, mint az első meccsre. Nyerni akarunk és megküzdünk érte.” (Kovacsics Anita)
„Várjuk nagyon a meccset. Nagyon bízom benne, hogy a veszprémi csarnokban 5500 magyar előtt megint mi leszünk a jobbak. Ezúttal is sokat várok a közönségtől.” (Pálinger Katalin)
„Elvégeztünk már mindent, amit akartunk, már csak pontosítanunk és finomítanunk kell a játékunkon. Mindenki száz százalékot hozott az edzéseken. Úgy veszem észre, hogy a lányokat szerencsére nem nyomasztja a tét.” (Konkoly Csaba vezetőedző)
Jakob Vestergaard játékosai meglepően nyugodtak, vagy legalábbis annak akarnak tűnni. Haraldsen kapus például azt nyilatkozta a visszavágó előtt, hogy ahogy készülnek a visszavágóra, egyre magabiztosabbak. Persze az sem meglepő, hogy a dánok szerint még semmi nem dőlt el, nyitott a végső győzelem.

Ezt mondják ám a Győri ETO illetékesei is, persze az óvatosság érthető, a dánok amolyan soha fel nem adós kézit játszanak – mi is megtapasztalhattuk már néhányszor, elég csak a 2000-es sydney-i olimpiai döntő utolsó hat percére gondolni…

Az a nagy kérdés, hogy mi kell a Viborg két vállra fektetéséhez, és a Győr meg tudja-e valósítani azt. Laurencz László, a magyar kézilabdasport egyik élő legendája, a női kézilabda válogatott korábbi szövetségi kapitánya kifejezetten félti a lányokat. Szerinte még a dániai teljesítményüknél is jobbat kell produkálniuk Konkoly Csaba játékosainak ahhoz, hogy esélyük legyen a trófea megszerzésére.

A Viborgon múlik

Visszatekintő
Női kézilabda Bajnokok Ligája, döntő, első mérkőzés
Viborg HK – Győri Audi-ETO 24 – 26 (14-15)
– Ha az ellenfél meg tudja oldani azt, amivel a Győr odakint meglepte őket, akkor komoly bajba kerülhet az ETO – mondta el a HírExtra kérdésére a magyar kézilabda Laci bácsija. – Ha ugyanis csak Tomori igazán veszélyes átlövésből, a többiek csak betörésekből tudnak gólt szerezni, az azt jelenti, hogy ezáltal a beállósnak, Spiridonnak nincs meg a megfelelő kapcsolatrendszere, emiatt mindenképpen kellenek az átlövések is. Nagyon aggódom amiatt, hogy a lányok nem tudják megismételni a bravúrjukat, ha a dánok erre rájönnek – nyilatkozta portálunknak Laurencz.

Összefoglalva: védekezésben még az egy héttel ezelőttinél is jobbat kell nyújtania a Győrnek, Pálinger Katinak pedig kellenek a bravúrjai. Ebből az alapból kiindulva, sok indításos góllal tudja talán kompenzálnia az ETO az átlövők hiányosságait.

A sikerhez pedig minden adott. Öt és fél ezer fanatikus szurkoló a helyszínen, megszámlálhatatlan pedig a tévé képernyők előtt (a meccset a Viasat3 adja majd) fog szurkolni a szombaton 16 óra 15 perctől a győri lányoknak, akiknél ugyan Görbicz Anita ezúttal sem léphet pályára térdsérülése miatt, de ő is ott lesz a többiekkel.

– Féltem őket, de ne legyem igazam! A végeredményt tekintve ugyanis mindegy lenne, hogy hogyan, csak összesítésben nyerjenek valahogy – tette még hozzá az öreg, azaz Laurencz László.

Szívünkből szólt az öreg, csak nyerjenek valahogy. Az sem baj, ha nem szép, mint inkább küzdelmes meccs lesz. Csak végre Győrbe kerülhessen az évek óta áhított trófea…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását