2024. május 20. - Bernát, Felícia

Együtt az erőszak ellen!"

Az Európai Roma Jogok Központja (ERRC) csatlakozik a Roma Polgárjogi Mozgalom "Együtt az erőszak ellen!" felhívásához és támogatja a szombati békés demonstráció céljait - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.
2009. május 15. péntek 20:50 - HírExtra
Az ERRC tiltakozik a Magyarországon elharapódzó kirekesztő és gyűlölködő megnyilvánulások ellen és hiányolja a hatóságok szisztematikus fellépését a romák elleni erőszakos bűncselekmények felderítésénél és megelőzésénél. A szervezet felszólítja a köz szereplőit, hogy felelősen és megbélyegzések nélkül nyilatkozzanak, megadva a tiszteletet az ország összes állampolgárának és mindenkor biztosítsák az emberi jogok érvényesülését - áll a közleményben.

A Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom múlt szombaton hirdette meg a demonstrációt.

A két szervezet szerint Magyarországon ma ismét félnek az emberek, hogy származásuk, bőrük színe, gondolkodásuk vagy vágyuk természete miatt megbélyegzésnek, fizikai fenyegetésnek lehetnek kitéve.

"Felhívjuk a közjogi méltóságokat, a pártokat, a civil szervezeteket és minden magánszemélyt, aki nem akar olyan országban élni, amelyben egyes polgártársaink megfélemlítésnek, üldözésnek vannak kitéve, hogy jöjjön velünk és tiltakozzunk együtt a kirekesztés és a gyűlölet ellen szombaton" - írták az MTI-hez akkor eljuttatott közleményben.

A II. világháború európai befejezésének évfordulójára utalva akkor megjegyezték azt is: hatvannégy évvel ezelőtt azt hitte Európa, soha többé nem fordulhat elő, hogy a többség üldözi és gyilkolja a kisebbséghez tartozókat. "Azóta tudjuk, hogy akik hittek ebben, azoknak csalódniuk kellett" - tették hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását