2024. május 19. - Ivó, Milán

Tüntetők ostromolták a tévészékházat

Több száz grúz ellenzéki aktivista sorfalat állt csütörtökön a közszolgálati televízió tbiliszi székházánál, és követelte, hogy a TV bővebben tudósítson napi rendszerességgel megtartott tüntetéseikről.
2009. május 14. csütörtök 14:37 - HírExtra
Az ellenzék vezetői eredménytelennek minősítették hétfőn az államfővel aznap megtartott találkozójukat. Szaakasvili ezzel szemben "a demokrácia diadalának" nevezte a tárgyalást. Azt mondta: felkérte az ellenzéket, hogy álljon egy új bizottság élére, amely kidolgozná az alkotmány és a választójog reformját. Az alaptörvény olyan értelmű reformját kezdeményezte, amelynek révén "kiegyenlített rendszer" jönne létre, s ebben az erős elnök mellett egy erős parlamentnek is helye lenne.

Ezenkívül együttműködést ajánlott az ellenzéknek az állami struktúrákban. Szavai szerint felajánlotta az ellenzéknek a közszolgálati televízió bizalmi tisztségeinek "kiegyensúlyozott betöltését", és moratóriumot indítványozott a tüntetésekhez kapcsolódó bűncselekmények vizsgálatára. Azt mondta végül, hogy megállapodott az ellenzékkel a kiútkereső tárgyalások folytatásában. Az egyébként belső meghasonlásoktól szabdalt ellenzék most egységes volt az elnök hatalommegosztási ajánlatának elutasításában.

Az ellenzék egy hónapja újra meg újra tüntetéseket szervez Tbilisziben, hogy kicsikarja az államfő lemondását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását