2024. május 17. - Paszkál

Páva felkarolná a romákat?

Munkát és tanulási lehetőséget kell biztosítani a romáknak - jelentette ki Páva Zsolt (Fidesz), Pécs új polgármestere Járóka Lívia néppárti európai parlamenti (EP) képviselővel tartott közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Pécsett.
2009. május 14. csütörtök 20:06 - HírExtra
"Pécsett meghatározó réteget képviselnek a romák, egy önkormányzatnak pedig fel kell mérni, hogy mit tud adni számukra. Én mást nem tudok ígérni számukra, mint munkát és tanulást" - jelentette ki a vasárnap polgármesterré választott Páva Zsolt.

Hozzátette: ha Kaposvár meg tudja tenni azt, hogy a válság ellenére nyolcszáz közmunkást alkalmaz hosszú hónapok óta, akkor Pécs a néhány tucat közmunkásával nem büszkélkedhet. Hangsúlyozta: a roma szervezetekkel folytatott egyeztetéseken kiderült, igényt tartanak a közmunkára, szeretnének élni ezzel a lehetőséggel.

Az oktatásról szólva közölte: a hátrányos helyzetű kiskorúak sokkal nehezebben tudják megszerezni a szükséges tudást, s ezen változtatni kell. A programok kidolgozásában Pécs új polgármestere Járóka Lívia segítségére is számít. A Fidesz-MPSZ néppárti képviselője azt mondja: összeurópai romastratégiára van szükség.

A romák integrációjának kulcsa valóban a munkához jutás és az oktatás, de emellett az aktivitásra ösztönző foglalkoztatási politika is. Ez a Fidesz szerdán ismertetett EP-programjába is illeszkedik. Az Európai Parlament roma képviselője hozzátette: itthon egymillió munkahelyet kell teremteni, a romáknak ugyanis óriási szerepük lesz Magyarország újjáépítésében.

A demográfiai trendek is azt mutatják, hogy szükség van a romák nagyon erőteljes képzésére. Úgy fogalmazott: "Hosszú távon olcsóbb egy szegény sorsú embert integrálni, mint hagyni tengődni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vassmi
2009. május 14. 20:41
Ez még senkinek sem sikerült.Nem akarnak dolgozni,se tanulni,sem beilleszkedni.Tisztelet a kivételnek,mert azért vannak.Csak ritka.Indiából jöttek és az mond valamit hogy sok 100éven át szinte semmit nem fejlődtek.Egy tudós se volt pl.roma (cigány).
Magor
2009. május 14. 20:26
"...a romáknak ugyanis óriási szerepük lesz Magyarország újjáépítésében..."
Hűűűűűhaaaa.....ez aztán komoly....
Talán lerombolást akart mondani...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását