2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem Katona Kálmán segíti ki az MDF-et

Az MSZP által megsegített MDF-frakció nem ízlése szerint való, ezért nem szándékozik abba belépni - mondta Katona Kálmán, az MDF-frakció volt tagja, független képviselő pénteken az MTI-nek.
2009. május 8. péntek 13:38 - HírExtra
Elmondta, hogy Herényi Károly, a párt volt frakcióvezetője egy levelet írt neki, amelyben arra kéri, hogy pénteken este nyolc óráig nyilatkozzon arról, belépne-e egy újjáalakuló MDF-frakcióba.

Mint mondta, erre a levélre válaszként több kérdést tett fel Herényi Károlynak, például azt, hogy hogyan működik majd az újjáalakult frakció, s ha belép, akkor szabad mandátumot kap-e Császár Antal vagy Gyenesei István.

Kiemelte: azt hallotta, hogy az MDF vezetése tárgyalt Császár Antallal, Gyenesei Istvánnal és Lengyel Zoltánnal is, de - mint megjegyezte - vele és tudomása szerint Hock Zoltánnal nem tárgyaltak.

"Az MSZP által megsegített MDF-frakció nem ízlésem szerint való, ezért nem szándékozom belépni" - fogalmazott. Hozzátette: az általa ismert házszabály szerint nincsenek meg a frakcióalakulás feltételei.

Az MTI annak kapcsán kérdezte a politikust, hogy Dávid Ibolya, az MDF elnöke pénteki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: elhárult az akadálya annak, hogy ismét megalakulhasson a Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja.

Dávid Ibolya annak kapcsán tért ki a frakció újbóli létrehozására, hogy egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítása kapcsán azt mondta: lehetséges, hogy a testületnek az MDF-frakcióból is lesz tagja.

Az MTI megkereste Gyenesei István és Császár Antal független képviselőket, akik már korábban is azt mondták, hogy feltételekkel ugyan, de nem zárkóznak el a frakcióba való belépéstől.

Gyenesei István pénteken, Császár Antal pedig a hét elején, hétfőn tárgyalt Dávid Ibolyával esetleges belépéséről az MDF újjáalakuló képviselőcsoportjába.
Az MDF-frakcióból március 16-án lépett ki hivatalosan is Csáky András, emiatt azóta a kilenc MDF-es képviselő függetlenként végzi munkáját a parlamentben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását