2024. május 4. - Mónika, Flórián

Valakit bevettek az MDF-be: lesz frakció

Elhárult az akadálya annak, hogy ismét megalakulhasson a Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke pénteki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva.
2009. május 8. péntek 12:10 - HírExtra
Dávid Ibolya annak kapcsán tért ki a frakció újbóli létrehozására, hogy egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítása kapcsán azt mondta: lehetséges, hogy a testületnek az MDF-frakcióból is lesz tagja.

"Elhárult minden akadály a frakció megalakítása elől, és már csak testületi döntéseinkre várunk"- mondta. Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy ezek szerint megvan az az egy plusz képviselő, akivel újra felállhat az MDF-frakció, Dávid Ibolya megismételte a korábban mondottakat, mely szerint a frakcióalakítás útjából "elhárult minden akadály".

Annyit még hozzátett: abban a pillanatban, amint "érett lesz az ügy", a testületek meghozták a szükséges döntéseket, s a a nyilvánosságot is tájékoztatják. Arra a kérdésre, hogy jövő héten várható-e döntés ez ügyben, a politikus nem válaszolt.
Dávid Ibolya bejelentése kapcsán Gyenesei István az MTI megkeresésére közölte, pénteken délelőtt tárgyalt az MDF vezetőivel az együttműködés lehetséges módjairól.

Mint mondta, azt a közös álláspontot alakították ki, hogy a mai politikai helyzetben egyik félnek sem jelentene előnyt az, hogy ha most belépne a frakcióba. Hozzátette: arról is szó volt a beszélgetésen, hogy a kapcsolatok szorosabbra fűzése legkorábban a 2010-es országgyűlési választáson lehetséges.

Gyenesei István emlékeztetett arra, hogy kapcsolata az MDF-el nem új keletű, hiszen független jelöltként már a 2006-os országgyűlési választásokon is az MDF támogatásával indult és jutott be a parlamentbe. A politikus hangsúlyozta: mostani döntésénél mérlegelte a Somogyért Egyesület - amelynek jelöltjeként indult az előző országgyűlési választáson -, valamint választói érdekeit is.

A Gyurcsány-kormány volt önkormányzati minisztere megjegyezte: régi kapcsolat fűzi mind Herényi Károlyhoz, mind pedig Dávid Ibolya pártelnökhöz, így ez a tény, valamint az MDF nyugodt politizálása, karaktere valamint vezetőinek karakánsága szimpatikus számára.

Császár Antal független képviselő az MTI-nek azt mondta: hétfőn tárgyalt az ügyben Dávid Ibolyával, és azt a feltételt támasztotta, hogy az összes potenciális frakciótagtól aláírást kér, hogy nem lépnek ki, ha ő belép a képviselőcsoportba.

Hétfő óta azonban nem kerestek meg az MDF-től - tette hozzá a Fideszből tavaly októberben kilépett képviselő, akinek április végén járt le az a hat hónapos moratóriuma, melyet a függetlenek között kellett töltenie.

Herényi Károly volt MDF-frakcióvezető még március közepén egy televízióműsorban beszélt arról, hogy Császár Antalban van hajlandóság az együttműködésre az MDF-fel, így április végén újjáalakulhat a frakció az Országgyűlésben. Herényi Károly szerint nagy vonalakban már egyeztettek Császár Antallal arról, hajlandó-e együttműködni az MDF-es politikusokkal, és ő erre igennel válaszolt.

Császár Antal akkor az MTI-nek azt mondta: nem tárgyalt az MDF-fel és Herényi Károllyal sem.Császár Antal már mutatkozott MDF-es politikusok társaságában, mikor az MDF március végi, európai parlamenti választások kampánynyitóján részt vett.

Az MDF-frakcióból március 16-án lépett ki hivatalosan is Csáky András, emiatt azóta a kilenc MDF-es képviselő függetlenként végzi munkáját a parlamentben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

giziszolnoki51
2009. május 8. 12:54
Igaza van a hozzászólónak nem sok keresnivalójuk van a parlamentben,mert miattuk tartunk itt,mert egy seggnyaló párt az SZDSZ-szel együtt.Csak remélni tudom,hogy még a küszöb alatt sem jutnak be!!!!
nolcsi122
2009. május 8. 12:17
Ibolyka,Ibolyka..állandóan szövegel, ossza az észt, mintha legalább száz fős frakciója lenne. Hol a fideszhez,hol a szocikhoz csapódik. Ha így viselkedik nem nagy jövőt jósolok nekik, lehet hogy kimaradnak a következő választásokkor a parlamentből,no meg ki sem jutnak Brüsszelbe sem, kiváncsi leszek akkor melyik kalapját rakja a fejére.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását