2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Overdose legnagyobb ellenfele nyerésre áll!

Overdosenak mindig is problémája volt a bal első patájával. A napokban újra lesérült, amikor egy angliai versenyre készült, s most is óriási fájdalmai vannak. Erősen kérdésese, hogy felépül-e egyáltalán.
2009. május 7. csütörtök 13:49 - HírExtra
Nagy valószínűség szerint a verhetetlen magyar csodaló, Overdose a jövő héten nem utazik Angliába. A csodatelivért kezelő orvosok egyike, dr. Szmodits Zsolt az egyik bulvárlapnak elmondta, a lónál heveny gyulladás lépett fel, amit antibiotikumokkal s más gyógyszerrel kezelnek.

Az állatorvos úgy vélte, hogy lehet reménykedni abban, hogy az eddigi tizenkét viadalán veretlen Overdose nem hagyja ki a május 23-i angliai, Haydock Parkban esedékes versenyét.

„Múlt szombaton jelentkeztek a fájdalmak a galoppló bal első lábán, azóta injekciózzuk. Amióta Overdose Dunakeszi-Alagon él, mindig is pata-érzékeny volt. Már a tavalyi hamburgi futamot követően észlelték a bajt, aztán idén az április 19-i, a Kincsem Parkban rendezett versenyén vágta közben elveszítette a négylábú a bal első patkóját.

Lehetséges, ezután kőre lépett. A röntgenfelvételek tanúsága szerint nincs szaruanyaghiánya, a gyulladási góc pedig visszavonulóban van. Naponta vizsgálom az állatot két orvoskollégámmal együtt, miközben két-két idomár és patkolókovács is figyeli, elmondja a véleményét. Eldöntöttük, az állat ragasztott patkót kap a fájós lábára.”

Overdose már napok óta nem edzett, de szakemberek szerint, ha visszatér, akkor képes ott folytatni, ahol abbahagyta. Az orvosok szerint egyébként már a hétvégére megszüntethetik a gyulladást. További bizakodásra adhat okot, hogy a mén ismét ráállt a bal mellső lábára.

Overdosenak tehát az ellenfelek után a betegségével is meg kell küzdenie.

Mikóczy Zoltán dunaszerdahelyi vállalkozó, Overdose résztulajdonosa elmondta, tart attól, hogy a mén mégsem utazik el Angliába:

„A remény hal meg utoljára. Amennyiben mégsem versenyezhet május 23-án a Haydock Parkban, azt azért sajnálnám, mert több száz magyar és szlovák galopp-fanatikus vásárolta meg az angliai repülőjegyét”.

Reménykedjünk…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását