2024. május 23. - Dezső

Leadta ajánlószelvényeit az MDF

Az MDF közel 45.000 európai parlamenti ajánlószelvényt adott le az Országos Választási Bizottságnál (OVB), amelyhez eljuttatta a 66 fős EP-képviselőjelölti listát is - tájékoztatta Dávid Ibolya, az MDF elnöke az MTI-t szerdán.
2009. május 6. szerda 16:39 - HírExtra
A közlemény szerint a párt a pénteki határidőig tovább gyűjti az ajánlószelvényeket, hiszen, mint fogalmazott, "az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy az MDF őszinte és tisztességes politikáját egyre többen kívánják e módon is támogatni".

Az MDF a sikeres ajánlószelvény-gyűjtés alapján örömmel vette tudomásul, hogy folyamatosan nő azon választópolgárok száma, akik elutasítják a semmitmondó, demagóg politikát - olvasható.

A pártelnök kiemelte: az MDF továbbra is a programokon és észérveken alapuló politika híve, és elutasítja a választók mesterséges indulatkeltésen és mesebeszéden alapuló megvezetését.

Magyarországon június 7-én lesz a második európai parlamenti választás. A választáson az a párt vagy pártszövetség állíthat listát, amely legalább húszezer hitelesített ajánlószelvényt összegyűjtött. Eddig két párt - a Jobbik és az MSZP - adta le húszezer érvényes ajánlószelvényét, az SZDSZ és az MDF ajánlásait még ellenőrzi az Országos Választási Iroda. A választáson listát állítani kívánó pártok május 8-án 16 óráig adhatják le az összegyűjtött ajánlószelvényeiket az Országos Választási Bizottságnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását