2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az SZDSZ is leadta az ajánlószelvényeket

Leadta az SZDSZ által összegyűjtött európai parlamenti ajánlószelvényeket kedd délután Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke az Országos Választási Bizottságnak.
2009. május 5. kedd 13:52 - HírExtra
A kampányfőnök elmondta, hogy több mint 30 ezer ajánlószelvényt adnak le. Az SZDSZ sajtóosztálya az MTI kérdésére közölte, hogy pontosan 33.836 cédulát gyűjtöttek.
Horn Gábor azt is közölte, hogy az ez után beérkező ajánlószelvényeket közjegyző jelenlétében semmisítik meg, és azt kérik a többi párttól, hogy ők is így cselekedjenek.

Horn Gábor úgy fogalmazott: fontos, hogy nyoma maradjon az ajánlószelvények megsemmisítésének, és ez ügyben az SZDSZ törvénymódosítást is kezdeményez, hogy ez a procedúra a jövőben külső ellenőrzéssel történjen meg. Hozzátette: látható, hogy vannak olyanok, akik más funkciókra, például adatgyűjtésre használják a szelvényeket, és ez elfogadhatatlan.

Emlékeztetett arra, hogy már elindult a kampány, és a szabad demokraták ennek, illetve a választásnak a kapcsán két vitát is kezdeményeztek, de a parlamenti frakcióval rendelkező pártok elnökeitől még nem kaptak visszajelzést.

A kampányfőnök közölte: hogy ezután a sikeres kampányra akarnak összpontosítani, és remélik, hogy legalább egy képviselőt ki tudnak juttatni Brüsszelbe.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy nem tartja kevésnek a csaknem 34 ezer ajánlószelvényt, ugyanis az induláshoz 20 ezer érvényes szelvényre van szükség, és 2004-ben, amikor az SZDSZ 8 százalékot kapott az EP-választáson, mintegy 35-36 ezer szelvényt adtak le.

Szintén kérdésre válaszolva a Borsod megyei Szendrő kapcsán, ahol állítólag valakik étkezési utalványokkal fizettek az ajánlószelvényekért, azt mondta: a településről a szabad demokratákhoz egyetlen egy szelvény sem érkezett, és a belső vizsgálatuk alapján nem tudnak arról, hogy bárki is megbízást adott volna a párt nevében ilyen típusú gyűjtésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását