2024. május 19. - Ivó, Milán

Fodor: Helyünk van az EP-ben

A Szabad Demokraták Szövetsége a szélsőségekkel szembeni határozott fellépést, az alkotmányos rend betartását, a sokszínűség és a másság ésszerű határokon belüli elfogadását állítja európai parlamenti választási kampánya fókuszába.
2009. április 22. szerda 18:50 - HírExtra
A politikus úgy fogalmazott: kérik a választópolgárok támogatását, mert azt szeretnék, hogy "az a közel kétmillió ember, aki liberális értékrendűnek vallja magát Magyarországon, képviselettel rendelkezzen az Európai Unióban is".

Ennek a választásnak politikai üzenete is van, mégpedig az, ki lesz a harmadik politikai erő Magyarországon - mondta Fodor Gábor, aki szerint kérdéses, melyik lesz az MSZP és a Fidesz mellett a harmadik erő.

Amennyiben Magyarország arról dönt, hogy egy szélsőjobboldali párt legyen a harmadik erő, az "szégyen lesz itthon, és szégyen lesz Európában" - mondta. Hangsúlyozta: az SZDSZ éppen ezért arra törekszik, hogy a liberális párt legyen az, amely harmadik erőként bekerül Magyarországról az unió parlamentjébe.

Fodor Gábor miskolci sajtótájékoztatóján szólt az Egy a magyar! - című SZDSZ-es vándorkiállításról is.

A Miskolcon kiállított élethű, különböző embertípusokat bemutató táblákon szereplők - nők, férfiak, nők és nők, férfiak és férfiak - valamennyien magyarok, olyan magyarok, akiket lehet szeretni, akik szimpátiát, vagy éppen antipátiát keltenek, van aki vonzó, van aki taszító, de egy dologban egyeznek: magyarok - mondta az SZDSZ elnöke.

Az SZDSZ számára vannak olyanok, akik nem elfoghatóak - utalt egy olyan táblára, amelyen egy magyar gárdista uniformist viselő alak látható -, "de eggyel szembe kell nézni, mi magyarok ilyenek vagyunk".

Így kell elfogadni hazánkat, népünket - hangoztatta a liberális pártelnök.

Fodor Gábor megjegyezte: a magyarok azért tudtak mindeddig talpon maradni, mert "sokszínűek vagyunk, és ebből erényt tudtunk kovácsolni". Hozzátette: Európa is ugyanilyen sokszínű.

Az SZDSZ elnöke ugyanakkor azt is elmondta: látni kell, hogy melyek azok a határok, amelyeken belül a sokszínűség elfogadható. "Amennyiben az ilyen határt valaki túllépi, akkor nem az elfogadás az elsődleges szempont" - fogalmazott.

Az alkotmányos rend, a demokrácia jelenti azokat a határokat, amelyek a liberálisok számára áthághatatlanok, akik ezzel szembe fordulnak, azokkal szemben nincs tolerancia - tette hozzá.

Fodor Gábor úgy vélte: ma mérhetetlenül nagy ellenségeskedés, indulat, erőszak jellemzi a magyar társadalmat, "rég volt olyan erőszakos és indulatos a magyar közélet, mint az utóbbi időben".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását