2024. május 19. - Ivó, Milán

Érdekességek Szent György napján

Az eddigi legszebb és legdrágább nyitóhangversennyel kezdődött vasárnap Sepsiszentgyörgyön a Szent György-napok immár tizennyolcadik rendezvénye.
2009. április 20. hétfő 07:24 - HírExtra
A Haydn-emlékév jegyében a zeneszerző Teremtés című oratóriumát adja elő a Georgius és a Csíki Kamarazenekar, a Vox Humana kamarakórus és a Pro Musica kórus a belvárosi református templomban.

Az erdélyi Krónika szerint a hagyományokhoz híven a szabadtéri népünnepélyt kulturális hét előzi meg, bábelőadásokra, koncertekre, kiállításokra, közönségtalálkozókra látogathatnak el az érdeklődők. Az idei rendezvénysorozat érdekessége, hogy két önálló fesztivált is magában foglal. Az egyhetes országos bábfesztiválon nyolc társulat 19 előadást mutat be. Ugyancsak ez alkalommal szervezik meg a 3. Néptánc Antológiát, a vándorrendezvényt idén a Háromszék Táncegyüttes látja vendégül.

Grubisics Levente, a Szent György-napok főszervezője hangsúlyozta: a találkozások ünnepe lesz az idei rendezvény, minden elszármazott sepsiszentgyörgyit hazavárnak.
A szervezők ebben az évben több kuriózumot ígérnek. Az idén első alkalommal Tamás Sándor Kovásznai megyei tanácselnök javaslatára megszervezik a bajuszversenyt, amelyre már harmincan neveztek be. A lista még nyitott, a leghosszabb és a legkarakteresebb bajuszokat díjazzák, a győztesek pedig részt vehetnek majd májusban Magyarországon az európai bajuszfesztiválon. Maga Tamás Sándor is részt vesz a "megmérettetésben", hiszen hosszú, vékony, felfelé kunkorodó bajuszával már a román sajtó is foglalkozott.

Dancs Zsolt programigazgató elmondta: fellép Koncz Zsuzsa, akinek 90 perces műsorát előzetes felmérés alapján állították össze, így a művésznő olyan dalokat is elénekel, amiket nem tart már műsoron, de a szentgyörgyiek szívesen meghallgatnak. A Boney M 50 percet zenél. A Krónika szerint a sikeres popegyüttes tagjainak különleges elvárásai vannak, pontosan megadták a különleges sminkasztal méretét és formáját, az öltözőbe fekete törülközőket és két üveg Moet pezsgőt kérnek.

Az operett- és musicalgálán Dancs Annamari és Tarján Pál énekel, a brassói opera 35 tagja és 16 tagú balettkara közreműködésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását