2024. május 20. - Bernát, Felícia

Mi lesz veled Szabadság híd?

A Szabadság híd május végi közúti forgalmának megindításakor még nem lesz végleges közvilágítás a hídon - tudta meg az MTI a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és közbeszerzési bizottságának tagjaitól szerdán.
2009. április 15. szerda 21:45 - HírExtra
Tüttő Kata (MSZP) elnök és Wertán Zsolt (KDNP) elmondta, hogy a bizottság szerdán döntött a Szabadság híd közvilágításának kiépítésére kiírt tender nyerteséről. Hozzátették, hogy a kivitelező neve és a beruházás költsége csak a hivatalos eredményhirdetés után válik ismertté.

Az MTI információi szerint a Lisys Zrt. végezheti el a feladatot 200 millió forintért. A jogorvoslati határidő miatt a nyertessel nyolc napon belül nem lehet szerződést kötni. Az egyetlen pályázóval történő szerződéskötést csak az MSZP és az SZDSZ képviselői támogatták. A híd díszkivilágítása kész lesz az átadási határidőre, a végleges közvilágítás azonban csak hónapok múlva épül ki.

Közbeszerzési eljárást írt ki a bizottság egyebek között a 3-as főút bevezető szakasza mentén tervezett zajvédő fal, az Örs vezér teret Rákoskeresztúr központjával összekötő autóbuszfolyosó kialakítására és a Budakeszi út felújítására.

A testület többsége egyetértett a gazdasági bizottság azon múlt heti döntésével, hogy 950 ezer forintért eladják azt az Audi A6-os gépkocsit, amelyet korábban kizárólagosan, később tartalékként Demszky Gábor főpolgármester használt. A mintegy 300 ezer kilométert futott, 1999-es évjáratú autó könyvelési értéke nulla forint, eredeti ára 14 millió forint.

Az úgynevezett eurotax-értékelésnél 1,5 millió forintra becsült autó korrekcióval számított ára 1,2 millió forint. A gépkocsira érkezett még egy 800 ezer forintos vásárlási ajánlat is, bár pályázaton nem hirdették meg a jármű eladását. A gépkocsi eladásáról vita nem volt, a döntést Wertán Zsolt tartózkodásával hozták meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását