2024. június 18. - Arnold, Levente

Csődbe megy a főváros?

Csakúgy, mint a múlt héten, kedden is meghiúsult a fővárosi önkormányzat ez évi költségvetési tervezetéről meghirdetett ötpárti frakcióegyeztetés, a városvezetés és az ellenzék kölcsönösen egymást okolja a kudarcért.
2009. április 15. szerda 06:10 - HírExtra
Az MTI városházi információi szerint a találkozót formálisan Demszky Gábor főpolgármester mondta le, miután Bagdy Gábor, a Fidesz-KDNP frakciószövetség társelnöke jelezte, hogy elfoglaltsága miatt nem felel meg nekik az időpont.

A külföldön lévő Tarlós István Fidesz-frakcióvezetőt is képviselő KDNP-s politikus nehezményezte, hogy a meghívottakkal előzetesen nem egyeztetve hirdette meg a főpolgármester a múlt pénteken ezt a találkozót kedd délutánra. Kifogásolta azt is, hogy kedden a főpolgármester munkatársától napközben telefonon értesültek arról, hogy délután egy órával később lenne a találkozó. Az ellenzéki politikus azt indítványozza a főpolgármesternek, hogy az újabb tárgyalási időpont kitűzése előtt egyeztessen a meghívottakkal.

Bagdy Gábor rámutatott, hogy sok még a nyitott kérdés a költségvetés tervezetében, amelybe az ellenzék véleményét is célszerű lenne belefoglalni. Megjegyezte, hogy az egyeztetéseket megkönnyítené az előzetesen kitűzött időpontok tiszteletben tartása.

Steiner Pál MSZP-frakcióvezető szerint az ellenzék időt húz az egyeztetésekkel. Mint mondta: Hock Zoltán MDF-es frakcióvezető társával együtt kedd délután a parlamenti szavazásokon vett részt. A találkozó módosított időpontjára azonban - mint a szocialista politikus elmondta - már visszaért a Városházára. Hock Zoltán az MTI megkeresésére nem reagált.

Az MTI városházi információi szerint az MSZP-SZDSZ-koalícióban arra számítanak, hogy Hunvald György e héten reagál a szocialisták azon kezdeményezésére: mondjon le fővárosi képviselői mandátumáról.

Steiner Pál közölte, hogy ez esetben két hét alatt új képviselővel egészülhet ki a szocialista frakció, s így ismét egyfős többsége lenne az MSZP-SZDSZ-koalíciónak a Fővárosi Közgyűlésben. A főpolgármester a következő ötpárti egyeztetést péntekre hívta össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását