2024. május 18. - Erik, Alexandra

Megvan az új kormány!

Az MSZP és az SZDSZ legszűkebb vezetősége lényegében már tudja a Bajnai-kormány összetételét, de a pártok testületei és a frakciók csak közvetlenül a keddi bejelentés előtt ismerik majd meg a neveket - tudta meg az MTI több vezető szocialista és szabad demokrata politikustól csütörtökön.
2009. április 9. csütörtök 15:15 - HírExtra
Az MSZP elnöksége kedden reggel ülésezik, az MTI úgy tudja, hogy a testület várhatóan akkor ismeri meg az új kormány névsorát. A szocialista frakció kedd délelőtti ülésére is hivatalos Bajnai Gordon, ahol szintén elmondja, kiket választott kormányába.

Az MSZP-frakció tagjai csütörtökön délután egyeztetnek, az akkor már várhatóan megválasztott kormányfővel a kabinet programjáról, és tehetnek javaslatot annak kiegészítésére.

Több képviselő mellett az országos elnökség is eljuttatott ötleteket Bajnai Gordonnak, hogy miként lehetne baloldali karakterű programot letenni a válságkezelő intézkedések mellé.
Az SZDSZ vezetői pénteken is egyeztetnek Bajnai Gordonnal a kormányalakítás menetrendjéről, kedden pedig együttes ülést tart az ügyvivői testület és a frakció.

A szabad demokraták felhívták a figyelmet arra, hogy a konstruktív bizalmatlansági indítvány megszavazása előtt tudni akarják a Bajnai-kormány névsorát és a programjának részleteit.
Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője az elmúlt napokban közölte, a liberálisok már hosszú idő óta rászorultság elvűvé akarják tenni a szociálpolitikát. A liberálisok azt mondják, hogy a Bajnai-féle, a képviselők által aláírt nyilatkozatba az ő kérésükre került be az a rész, amely rögzíti, hogy bár a kiadáscsökkentés összesített értéke nem változtatható meg, a csomagot lehet pontosítani, finomítani, a rászorultsági és az igazságossági szempontok érvényesítése pedig lehetséges és kívánatos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását