2024. május 18. - Erik, Alexandra

Veres János mégis marad a kormányban?

A HírExtra információi szerint mégis a kormány tagja maradhat Veres János. Bár a Pénzügyminisztérium éléről bizonyosan távozik, van számára hely: a gazdasági tárcát kaphatja meg.
2009. április 9. csütörtök 11:46 - HírExtra
Korábban úgy volt, hogy semmiképp sem marad

Korábban a HírExtra írta meg elsőként: valószínűleg távozik Veres János jelenlegi pénzügyminiszter. Utódja – információink szerint – Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója lehet.

Az MSZP alelnöke, Mesterházy Attila korábban a köztévé egyik reggeli adásában elárulta, hogy Bajnai Gordon maga szeretné jelölni az öt általa kulcsfontosságúnak ítélt tárcára a minisztereket. Ezek a gazdasági, pénzügyi, szociális, igazságügyi és kancellária-miniszteri posztokat jelentik.

Eddig az volt valószínűsíthető, hogy ezek a miniszterek nem az MSZP-ből fognak érkezni, hanem Bajnai „kívülről jövő” emberekkel tölti fel a csapatát.

Gazdasági miniszter lehet

Az utóbbi időben azonban már sokat finomodott az MSZP és az SZDSZ ez irányú
kommunikációja is, mert újabban már "természetesnek" tartják, hogy az új kormányban is lesznek (maradnak) szocialista miniszterek.

A legfrissebb hírek szerint azonban Veres János mégis marad a kormányban. Úgy tudjuk, hogy már az SZDSZ is kész támogatni azt, hogy Veres megkaphassa a – korábban Bajnai által vezetett – Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását