2024. június 15. - Jolán, Vid

Mennyi lesz a miniszterek végkielégítése?

A távozó miniszterek végkielégítésének összege a hivatalban eltöltött időtől függ - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva.
2009. április 9. csütörtök 13:45 - HírExtra
Budai Bernadett elmondta: ha három évnél több időt töltött el hivatalában egy tárca vezetője, akkor hathónapnyi végkielégítést kap, ha pedig egy és három év között volt valaki miniszter, akkor háromhavi juttatás jár neki. Egy évnél rövidebb hivatali idő esetén nem jár végkielégítés. A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a hivatali időnek folytonosnak kell lennie.

Göncz Kinga - az MSZP európai parlamenti listája vezetése miatt lemondott - külügyminiszter utódlásával kapcsolatos kérdésre válaszolva Budai Bernadett azt mondta: Göncz Kinga, ahogy a több tárca vezetője is, ügyvezető miniszterként dolgozik, amíg utódja át nem veszi tőle a feladatot. Az új miniszterek jövő heti bizottsági meghallgatásuk, kinevezésük után léphetnek hivatalba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását