2024. április 28. - Valéria

Ártatlanok a színház vezetői

Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a Békés Megyei Jókai Színház volt vezetői ellen, amely különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult - olvasható a Békés Megyei Online (BEOL) elektronikus hírportálon hétfőn.
2009. április 6. hétfő 22:01 - HírExtra
A hírportál a Békés Megyei Főügyészség tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy a volt igazgató-főrendező, a gazdasági és műszaki igazgatók ellen még korábban, egy névtelen bejelentés alapján indult nyomozás, mert felmerült, hogy olyan színházi feladatokra kötöttek szerződéseket különböző, köztük a gazdasági és műszaki igazgatók érdekkörébe tartozó cégekkel, amelyek egyébként a színházi alkalmazottak munkakörébe tartoztak.

A bejelentés arra is kitért, hogy a vezetők a színház saját dolgozóival is a munkakörükbe tartozó feladatokra vállalkozói szerződéseket kötöttek, és ezzel mintegy kettős jogviszonyban foglalkoztatták őket. Felmerült annak a gyanúja is, hogy a vezetők egyéni vállalkozóként kiállított számlák alapján vettek fel juttatásokat előadások rendezéséért, és a nyári kulturális rendezvényeken végzett tevékenységekért.

A gyanú szerint így a vezetők ezekkel a szerződéskötésekkel megszegték vagyonkezelési kötelezettségeiket, és 2000-2007 között összesen több mint 82 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a színháznak.

A lefolytatott nyomozás azonban megállapította, hogy a külső cégekkel kötött szerződések olyan tevékenységekre irányultak, amelyek a színházi évadon túl, eseti jelleggel megrendezett előadásokhoz kapcsolódtak, finanszírozásuk pedig nem közpénzből, hanem a megrendelőkkel kötött szerződések alapján történtek.

A színházi alkalmazottak kettős foglalkoztatásával kapcsolatban a nyomozás tisztázta, hogy a volt igazgató és gazdasági igazgató a színházi dolgozókkal nem az egyébként is munkakörükbe tartozó feladatokra, hanem az ezen felüli, a nyári üzemszünetek alatt, a dolgozók évi rendes szabadságának idején végzett munkákra kötött vállalkozói szerződéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását