2024. május 13. - Szervác, Imola

Egy vádpont még áll a polgármester ellen

Bűncselekmény hiánya miatt a rendőrség az öt ügy közül négy esetben megszüntette az eljárást a Heves megyei Lőrinci polgármestere ellen. Ezt maga Víg Zoltán jelentette be hétfőn a városi önkormányzat rendkívüli ülésén.
2009. április 6. hétfő 18:41 - HírExtra
Az önkormányzati vezető hozzátette: egy, összesen 45 kisebb beruházást érintő ügyben pedig hivatali visszaélés helyett az enyhébb tényállásnak számító hűtlen kezelés miatt folytat ellene eljárást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

A mintegy másfél évre visszanyúló feljelentéseket két helyi önkormányzati képviselő és a volt jegyző tette a polgármester ellen.

Víg Zoltán azt követően számolt be hétfőn a képviselő-testületnek, hogy a rendőrségtől tájékoztatást kapott az eljárások megszüntetéséről, illetve az átminősítésről.
Mint elmondta, Jánosi László fideszes önkormányzati képviselő rémhírterjesztésért jelentette fel, arra hivatkozva, hogy az önkormányzat téves tájékoztatást adott a helyi horgásztó vizének nehézfém-tartalmáról.

Kelemen Attila független képviselő hivatali visszaélés miatt tett feljelentést. Azt állította: a polgármester a volt jegyzőt arra akarta rávenni, hogy távolítsa el iskolaigazgatói állásából. Eközben az intézmény vezetői posztjáról pályázat nyomán döntött a képviselő-testület - idézte fel.

Ez az ügy váltotta ki a volt jegyző feljelentését, ő kényszerítés miatt fordult a rendőrséghez. Azt közölte, hogy a polgármester utasította: találjon fogást Kelemenen, annak érdekében, hogy kirúghassa a zeneiskola éléről. Ugyanakkor hivatali gépkocsi jogtalan használata okán sikkasztás miatt is feljelentés érkezett a polgármester ellen.
A rendőrség mind a négy ügyben bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást - hangsúlyozta az önkormányzati vezető, jelezve: ugyanakkor a 45, többnyire épület és infrastruktúra felújítási beruházás ügyében továbbra is folytatódik az eljárás, igaz, "csupán" hűtlen kezelés miatt.

A polgármester ennek kapcsán hangsúlyozta: a szakértők a beruházások egyharmada esetében azt állapították meg, hogy azokat áron alul kivitelezték. Ugyanennyinél reálisnak, illetve szintén egyharmadnál túlzottnak találták az árat - mondta Víg Zoltán, akit a Lőrinci Város Jövőjéért Baráti Egyesület színeiben választották meg a 7 ezer lakosú település első emberének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását