2024. május 12. - Pongrác

Megvan a "bombariadós" nő

Elfogták azt a nőt, aki telefonon azt állította, hogy bombát helyeztek el a Budaörsi Városi Ügyészségen és Bíróságon - közölte csütörtökön honlapján a rendőrség.
2009. április 2. csütörtök 11:04 - HírExtra
Egy telefonáló kedd reggel azzal hívta fel a budaörsi rendőrkapitányságot, hogy 10 perc múlva bomba robban az ügyészségen, majd azonnal megszakította a beszélgetést.
Az intézményeket azonnal kiürítették, de nem találtak robbanószerkezetet az épületekben. A budaörsi rendőrkapitányság nyomozói ezt követően azonosították a telefonálót, aki egy 55 éves budapesti nő volt.

Az elkövetőt elfogása után előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A budaörsi rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást O. Erzsébet ellen - áll a közleményben.

Cservenyák Bernadett, a kapitányság munkatársa az MTI-nek elmondta: az elkövetőt az leplezte le, hogy saját mobiltelefonjáról kezdeményezte a hívást, s számát kijelezte a rendőrségi telefonközpont. A hívás után alig fél órával sikerült elfogni a fenyegetőzőt, akinek szakértő bevonásával az elmeállapotát is megvizsgálják majd - tette hozzá.

A büntető törvénykönyv szerint a közveszéllyel fenyegetést az valósítja meg, aki "más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget", ezért két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés, ha "a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását