2024. május 20. - Bernát, Felícia

Obama, a leopárd

Barack Obama amerikai elnök csehországi látogatásának tiszteletére Baracknak nevezi el a közelmúltban született három perzsa leopárdkölyök egyikét a régió vezetője a kelet-morvaországi Dvur Kralova nad Ladem állatkertjében - számolt be az intézmény szóvivője pénteken.
2009. április 3. péntek 16:42 - HírExtra
"Az állatkert rám bízta a feladatot, hogy nevet találjak a három kölyök egyikének. Mivel a névadó ceremónia egybe esik az amerikai elnöki pár első csehországi látogatásával, a Barack név megfelelőnek tűnt számomra" - mondta Lubomir Franc, Hradec Králové régió vezetője.

A politikus elmondta: reméli, hogy Obama elnök nem érzi sértőnek a névadást, és az a fiatal leopárdnak is szerencsét hoz majd. A többi kölyök nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Barack Obama első európai útja részeként a londoni G20-csúcs, valamint a Strasbourgban és Kehlben sorra kerülő NATO-tanácskozás után szombaton érkezik Csehországba az Egyesült Államok és az Európai Unió csúcstalálkozójára. Az amerikai elnök vasárnap 10 órakor a prágai Hradcany-téren mond beszédet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását