2024. május 12. - Pongrác

Obama: fordulópont a világgazdaságnak

Fordulópont a világgazdaság helyreállításában - így minősítette a csütörtöki londoni G20-as csúcsértekezlet általa "példátlannak" nevezett eredményét az amerikai elnök.
2009. április 2. csütörtök 22:10 - HírExtra
A húsz legerősebb fejlett és fejlődő gazdaságú ország csúcsértekezletén a résztvevők megállapodtak, hogy több mint 1,1 billió dollár új tőkét adnak a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) és más nemzetközi pénzintézeteknek a támogatások növelésére a bajba került országok számára. Ezzel együtt jövő év végéig 5 billió dollár szolgálja a gazdaságösztönzést világszerte közpénzekből.

A kiegyensúlyozáshoz hozzá fog járulni a csúcstalálkozó másik döntése arról, hogy a nemzetközi pénzügyi piacokra és pénzügyi termékekre jobban és szigorúbban kell felügyelni, és erre új nemzetközi testületet is létrehoznak. Obama hangsúlyozta, hogy a Húszak elkötelezettek "az átfogó szabályozási reform" mellett. Hozzátette: a Húszak határozottan elvetették a protekcionizmust.

Előzőleg, szintén londoni sajtóértekezletén az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso azt mondta, hogy a vártnál nagyobb a G20-as csúcs eredménye. Hangsúlyozta, hogy a megállapodások "egységünk és eltökéltségünk valódi jelei". - Elmondtuk, hogy mit fogunk tenni, most megtesszük, amit mondtunk - ígérte az EU-bizottság elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását