2024. május 20. - Bernát, Felícia

Bajnai nem engedi "selymesíteni" a megszorításokat

A MSZP frakció csütörtök délutáni ülésén még van lehetősége a szocialista képviselőknek arra, hogy a Bajnai Gordon által kezdeményezett nyilatkozatban "finomhangolást" javasoljanak, de a tervezett nehéz intézkedésekből nem akar engedni a miniszterelnök-jelölt - értesült a gazdasági miniszter környezetéből az MTI.
2009. április 2. csütörtök 12:29 - HírExtra
A távirati iroda információi szerint a szocialista frakció vezetése vállalta, hogy pénteken délig összegyűjti az aláírásokat, Bajnai Gordon ugyanis csak akkor megy el a kongresszusra, ha a parlamenti többséget biztosító aláírások száma megvan. Más hírek szerint ez a határidő szombat délelőttig kitolható.

Ez nincs ellentmondásban azzal, hogy az SZDSZ képviselőcsoportja csak hétfőn - vagyis az MSZP kongresszus után - írja alá a papírt, mert az ügyvivői testület vállalta, hogy már pénteken szignálja az egyeztetett szöveget és ezt az ajánlást fogalmazza meg vasárnap délután ülésező országos tanács felé is.

AZ MTI értesülései szerint Bajnai Gordon csütörtökön találkozott Simor Andrással, a Magyar Nemzeti Bank elnökével, délután pedig az MSZP országos választmányának, majd frakciójának ülésén is részt vesz.

A dokumentum tartalmazza ugyan a "fájdalmas intézkedéseket", de ez még nem a teljes válságkezelő program, amelyet Bajnai Gordon a hétfői sajtónyilatkozatában már előrevetített.

Bajnai Gordon kormányfő-jelölt hétfőn a Parlamentben programjáról azt mondta: e program végrehajtása fájni fog, sokaktól követel majd áldozatot, lemondást, érinteni fog minden magyar családot, minden magyar embert, de meglesz az eredménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását