2024. április 29. - Péter

A miniszterelnök kifakadt: "Jobban tennétek, ha kussolnátok!"

Már megint Berlusconival van a baj. Az olasz kormányfő sajátos módon kommentálta az OECD borús gazdasági előrejelzését.
2009. április 2. csütörtök 15:59 - HírExtra
Az olasz kormányfőtől, Silvio Berlusconitól megszokhattuk már, hogy ha úgy tetszik neki nem zavartatja magát. Szólt már be más miniszterelnököknek, a nőknek, de még a saját népének is. Most a gazdasági válság miatt előtérbe került OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) szakemberei kerültek sorra.

A szervezet legfrissebb jóslatai szerint ugyanis az OECD harminc tagországának gazdasági visszaesése meg fogja haladni a bűvös négy százalékot, pedig néhány hónapja még csak egyetlen százalékról beszélt a tömörülés feje, Angel Gurria. Ekkora böszmeséget…

A drága jó Silvio természetesen nem is hagyta szó nélkül a baklövést, sőt egy élő tévéműsorban hordta le a szerencsétlen Angel „barátját”.

– Ha hónapokkal ezelőtt nem láttátok, hogy milyen mély a válság, és mekkora lesz a recesszió, akkor most se jósolgassatok – hordta le az OECD vezetését a miniszterelnök. – Minden nap más és más számokkal hozakodtok elő, jobban tennétek, ha kussolnátok! – üzent a „megtévedt” szakembereknek Berlusconi.

De mindezzel még nem elégedett meg az olasz kormányfő, talált módot arra is, hogy egy kicsit saját magát fényezze.

– Én voltam az első, aki megmondta, hogy sokkal mélyebb lesz a válság, mint amit az OECD jelzett. Fogalmuk sincs ezeknek arról, hogy milyen áldozatokat kell hozniuk az embereknek, csak újabb és újabb számokkal dobálóznak – tette hozzá még a felháborodott miniszterelnök.

Silvio Berlusconi tehát ismét megmondta a frankót. Hm, nekünk is valami hasonló miniszterelnökre lenne szükségünk ezekben a nehéz időkben…
Forrás: HírExtra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását