2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnai szignóztatná programját

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt szeretné, ha az MSZP-frakció tagjai és más pártok őt támogató képviselői is ellátnák aláírásukkal programját - mondta Horváth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten újságíróknak az MSZP-frakció ülésére érkezőben.
2009. március 30. hétfő 11:17 - HírExtra
A főpolgármester-helyettes szerint ez jelképes gesztus. Azt még nem tudják, hogy ténylegesen alá kell írniuk egy szerződést, vagy név szerinti szavazás fog dönteni a kormányfőjelölt programjáról az Országgyűlésben - fűzte hozzá.

Horváth Csaba elmondta, hogy a vasárnap esti frakcióülésen a képviselők háromnegyede jelen volt, Bajnai Gordon programjáról szinte egyhangú szavazással döntöttek, ő úgy látta, hogy ketten tartózkodtak. Azok, akik tartózkodtak a szavazáson, azt jelezhették, hogy a kormányfőjelölt által ismertetett programnál baloldalibb programot is el tudnának képzelni.

Az MTI azon kérdésére, miszerint Bajnai Gordon kikötötte-e, hogy az egész frakció támogassa, Horváth Csaba közölte, az Országgyűlés többségének szavazatában bízik.
A szocialista képviselő szerint Bajnai Gordon programjának célja a magyar gazdaság és a vállalkozások helyzetének stabilizálása, ezáltal a munkahelyek biztonságának megteremtése, és a külföldi pénzpiacok Magyarország iránti bizalmának helyreállítása.

Hogy ehhez pontosan milyen eszközökre lesz szükség, a következő napokban derül ki.
Arra a kérdésre, hogy az új kormány 600 milliárd forintos kiadáscsökkentést tervez, Horváth Csaba azt mondta, ezt nem tudja megerősíteni, mert nem ismerik a program részleteit.

Az országgyűlési képviselő beszámolt arról is, egyáltalán nem tud arról, hogy az SZDSZ bármelyik tárcára igényt tartana.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a vasárnap esti frakcióülésen nem került szóba Gyurcsány Ferenc személye és más személyi kérdésről sem beszéltek. Úgy fogalmazott: "egyetlen egy miniszter sem félti az állását. Egyetlen államtitkár sem félti az állását. Ma mindenki egységesen a válság menedzselésére helyezi a hangsúlyt".
Hozzáfűzte: a következő napokban derül ki, hogy a válságkezeléshez milyen szakemberek kellenek, kik vesznek részt a kormányban.

Minden miniszter személye, a kormány teljes összetétele, struktúrája is változhat - jegyezte meg. Az MSZP-frakció ülésére Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bajnai Gordon kormányfőjelölt együtt érkezett meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását