2024. május 13. - Szervác, Imola

Gyurcsány és Bajnai kitálal

Gyurcsány Ferenc, a Magyar Szocialista Párt elnöke, miniszterelnök és Bajnai Gordon sajtónyilatkozatot tesz hétfő délelőtt a Parlament Nándorfehérvári-termében.
2009. március 30. hétfő 09:40 - HírExtra
Bajnai Gordon kormányfő-jelöltségét mind az MSZP képviselőcsoportja, mind az SZDSZ ügyvivői testülete elfogadta.

Elsőként - vasárnap este - a szocialisták hallgatták meg Bajnai Gordon beszámolóját tervezett programjáról; a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azt hangsúlyozta, hogy válságkezelő kormányt akar alakítani. A több mint 120 képviselő részvételével tartott szimpátiaszavazáson a nagy többség támogatta a programot, így Bajnai Gordon lett az MSZP hivatalos kormányfő-jelöltje, akit később az SZDSZ is támogatásáról biztosított.

Az SZDSZ-székházban a hétfő hajnali órákba nyúló ülést követően Fodor Gábor pártelnök arról beszélt, hogy az ügyvivői testület alkalmasnak találta Bajnai Gordon személyét a jelölésre, és úgy látják, hogy programja lényegében megfelel a Reformszövetség elképzeléseinek. Az ülésen olyan feltételt szabtak Bajnai Gordonnak, hogy a kormány jelentős része cserélődjön ki. Hozzátette, nevekről nem beszéltek, és arról sem, hogy ki maradhatna a kabinetben.

Az MTI úgy tudja, hogy Bajnai Gordon szeretné írásban rögzíteni az MSZP-s, illetve az SZDSZ-es képviselők támogatását, vagyis szerződést kötne velük, hogy akkor is támogatják kormányát, ha nehéz döntéseket kell meghozniuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. április 30. 13:23
A megszorító intézkedésekre nyilván szükség van. Csakhogy:
-Nonszensz, hogy pont az a politikai erő hajtja végre, akinek tagadhatatlan felelőssége van az ország tönkretételében.
-Amikor már "jól megy az országnak", az miért nem azokat jelenti, akik a legtöbb áldozatot hozták érte: a bérből-fizetésből élőknek, az önhibájukokon kívül lett munkanélkülieknek?

"Miért hagytuk, hogy így legyen..."
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását