2024. május 10. - Ármin, Pálma

Indul az MDF-kampány!

Ma tartja az európai parlamenti (EP) választások kampánynyitó rendezvényét a Magyar Demokrata Fórum (MDF), melyen a pártelnök mellett az EP-listavezető Bokros Lajos is beszédet mond.
2009. március 28. szombat 09:35 - HírExtra
A várakozásoknak megfelelően június 7-ére, vasárnapra írta ki a magyarországi európai parlamenti választást Sólyom László köztársasági elnök. Az államfő csütörtöki bejelentésével megkezdődött a hivatalos kampányidőszak.

Az MDF európai parlamenti listáját Bokros Lajos vezeti, őt kilencen követik: Habsburg György, Kerék-Bárczy Szabolcs, Joó Szabolcs, Dávid Ibolya, Járai Zoltán, Pusztai Erzsébet, Nagy Tamás, Farkas Péter és Kemény Attila.

Az MDF kampánynyitóján, melyet az Európa rendezvényhajón tartanak, beszédet mond Dávid Ibolya pártelnök, valamint Bokros Lajos és Habsburg György is.

Bokros Lajos európai parlamenti listavezetői pozíciója igen megosztotta a pártot, és a frakciót is, mely Csáky András március 16-i kilépésével, meg is szűnt. Csáky András azzal indokolta kilépését, hogy szerinte az EP-lista elfogadásával az MDF feladta politikai hitvallását, és végleg szakított azzal a társadalmi bázissal, amelyre megalakulásakor támaszkodott.

Az a párt vagy pártszövetség állíthat listát, amely legalább húszezer hitelesített ajánlószelvényt gyűjt össze. Magyarország egyetlen választókerületnek számít, így csak országos pártlistákra lehet szavazni. Csak az a pártlista szerezhet magyar európai parlamenti mandátumot, amelyik elérte az összes érvényesen leadott szavazat öt százalékát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását