2024. április 28. - Valéria

Bokros, Bokros, Bokros...

Bokros Lajost szeretné a Szabad Demokraták Szövetsége kormányfő-jelöltnek. Előzőleg kiszivárgott már Takács János neve is, akit az MSZP szeretett volna a pozícióra felkérni, ám őt az SZDSZ nem tartja elfogadhatónak.
2009. március 27. péntek 14:57 - HírExtra
Úgy tűnik, nem marad más lehetősége a Szocialista Pártnak, minthogy Bokros Lajost javasolja a kormányfői posztra. Bokrost eredetileg az MDF dobta be mint kormányfő-jelöltet, még Gyurcsány Ferenc visszalépése előtt. Akkor az MSZP Lendvai Ildikó frakcióvezetővel az élen határozottan elutasította az ötletet.

Az MSZP előtt tehát négy lehetőség van. 1. Elfogadják a liberálisok által támogatott Bokros Lajost és maradnak hatalmon. 2. Kitartanak az álláspontjuk mellett és belemennek egy előrehozott választásba. 3. Gyurcsány Ferenc visszavonja a kijelentését, és a várakozások ellenére marad a miniszterelnök. 4. Megmaradnak Takács János mellett, és megpróbálják megtalálni a parlamentben azt a négy képviselőt, akik támogatják.

Bokros Lajos ugyan az MSZP kormány minisztere volt, ám messze nem örvend nagy népszerűségnek a pártban. A párt baloldali szárnya nem kér a neoliberális közgazdászból, ők sokkal inkább egy szociálisan érzékeny személyt szeretnének az új kabinet élén látni.

Bokros Lajos miniszterelnöki ambíciói nem újekeletűek. A HírExtra még Gyurcsány távozásának bejelentése előtt megírta azt a lehetséges forgatókönyvet, aminek vége Bokros miniszterelnöksége lehet. Úgy tűnik, az események beigazolták víziónkat.

Mindenesetre lesz vita még, a kormányfő-jelölési tragikomédia messze nem ért véget.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását