2024. május 10. - Ármin, Pálma

Az SZDSZ az MDF programját választotta

Az SZDSZ pénteki döntésével az MDF programját választotta - mondta Dávid Ibolya. A Magyar Demokrata Fórum elnöke közölte: ők továbbra is a parlament feloszlatását szorgalmazzák.
2009. március 27. péntek 18:25 - HírExtra
"Egyvalami bebizonyosodott: az SZDSZ is belátta, hogy két alternatíva között lehet választani: a programtalan Fideszé és az őszinte MDF-es politika között. Az SZDSZ döntött: az MDF programjára szavaz" - hangsúlyozta Dávid Ibolya.

Az MDF a kisebbségi kormány megalakulása óta szorgalmazza a parlament feloszlatását - mondta a pártelnök az MTI kérdésére.

A politikus arról is beszélt, hogy Bokros Lajos külföldön van, nem elérhető.
Bokros Lajos következetes ember, mint ahogy azt a vasárnapi, Nincs elvtelen alku! című közleménye is tanúsítja - mondta az MDF elnöke.

A párt európai parlamenti listavezetője közleményében kiemelte: a Magyar Demokrata Fórum támogatja az Országgyűlés feloszlatását. Ha ez nem történik meg, az MDF egyeztetést kezdeményez az ellenzéki pártokkal, hogy közös miniszterelnököt jelöljenek.

"Ha mégsem alakul ki többség, az MDF és jómagam akkor sem kívánok részt venni az MSZP hatalmi játékában. Bármely más párttal csak abban az esetben hajlandó az MDF és jómagam együttműködni, ha a programjuk a nemzet érdekében nem tartalmaz semmilyen, az állampolgárokat megtévesztő vagy a válságot elmélyítő elemet" - írta Bokros Lajos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását