2024. április 29. - Péter

Mire jó a világ legcsúnyább lova?

Hokki. Igen, így két kával. Ő ugyanis egy kabalafigura. Nem is akármilyen: a 2014-es magyar jégkorong világbajnokság hivatalos jószága. Mert hogy akár még hokivébé is lehet magyar földön, ha jól csináljuk.
2009. március 25. szerda 07:19 - Gedei Szilárd
A Magyar Jégkorong Szövetség immár negyedszer pályázik az A csoportos világbajnokság rendezéséért. Háromszor nem sikerült, de hát akkor még nem is volt remek kis jégkorong válogatottunk A csoportos. Most az. Mondják, hogy ezzel lényegében az utolsó komoly akadály is elhárult előlünk a rendezést illetően.



Hokki és a haverok


Hokki és az ősmagyarok
Hogy miért ló? Mert a lovak nagyon fontos szerepet játszottak a magyar történelemben. Az ősmagyarok az eurázsiai nomád közösség tagjai voltak. Életüket rendkívüli módon meghatározta a lótartás. A ló és lovaglás miatt a magyart lovas nemzetnek tartják – szól az MJSZ indoklása.
S hogy kinek köszönhetjük ezt a derék jószágot? Sándor Szilárd volt magyar válogatott hokis, a HC Csíkszereda játékosának fejéből pattant ki az ötlet.
Az MJSZ ugyanis nem hobbiból pályázik a „nagy vébé” rendezésére, mint… de inkább hagyjuk is, más sportágakat felesleges lenne most idecitálni. Most a hokiról van szó. Kicsiny hazánk kicsiny jégkorongja ugyanis tartalommal telítette meg a sokszor feleslegesen puffogtatott, legtöbbször üres frázist, hogy ugyebár a lehetetlen, mint olyan – nem létezik.

Csakugyan nem. Nézi az ember ezt a – hogy is mondjam finoman – érdekesre sikerült röhögő lovat, alias Hokkit, és óhatatlanul is elkapja a gondolatot, hogy miként is festene ez a jószág életnagyságú plüssfiguraként a Papp László Sportarénában mondjuk egy Kanada-Finnország közben. Vagy egy Magyarország-Kanada előtt.

Emlékeznek még a 2012-es foci Eb-pályázat magyar kabalájára, az élő pulira? Aranyos volt, na. Az általa képviselt kandidálás azonban megbukott. Csúfosan. Fájt is az.

Nézi az ember Hokkit, és elgondolkodik azon, hogy vajon elég erős lesz-e a magyar pályázat a fehérorosz, az ukrán és a lett konkurensekkel szemben. A pesti aréna ugyan még csak-csak áll, de a rendezés másik elengedhetetlen feltétele, a 2012-ben Fehérváron felépülő multifunkcionális aréna egyelőre még csak maketten létezik.

Ajándék lónak ne nézd a fogát...


A májusi svájci A csoportos világbajnokságon nem csak az derül ki, hogy Pat Cortina válogatottja a bravúrok bravúrját végrehajtva bent tud-e maradni az elitben, hanem az is, hogy a magyar sportdiplomáciában egyedülálló erőket mozgósítani képes korongos illetékesek végrehajtják-e a csodát, és el tudják-e nyerni az álom világbajnokság rendezésének jogát.

Remélem nem túlzok, amikor azt mondom: soha nem múlt még ennyi egyetlen lovon, mint ami most múlik Hokki barátunkon.

A világ egyik legcsúnyább lova ugyanis megnyerheti nekünk a hőn áhított pályázatot.

Viszont valahogy van egy olyan érzése az embernek, hogy a szívvel-lélekkel készített magyar kandidálás, a prezentációs anyag és az egész pályázat leggyengébb láncszeme ez a figura.

Egész szép ez a ló, nemde?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását