2024. május 5. - Györgyi

A Fidesz nem hátrál

A Fidesz számára elvi és alapvető álláspont, hogy új kormány csak új választások után jöhet létre, és ugyanígy új miniszterelnököt is csak egy új választás után lehet jelölni.
2009. március 24. kedd 23:35 - HírExtra
Szijjártó Péter leszögezte: a Fidesz álláspontja változatlan, és álláspontjuk független attól, hogy kiről van szó. A politikus megerősítette a Fidesz korábban már hangoztatott álláspontját, mely szerint új kormányt, új miniszterelnököt csak új választás nyomán lehet jelölni.

Magyarországnak erős kormány kell, erős kormány pedig csak választás nyomán jöhet létre - mondta Szijjártó Péter. "Különböző paktumokkal, mutyikkal összetákolt kormány - teljesen mindegy, hogy azt ki vezeti - gyenge, illegitim és átmeneti kormány" - fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy ha egy olyan kormány állna fel, ami a Fidesznek is megfelelne, akkor az már nem mutyi és nem gyenge kormány, hanem erős kormány lehetne, Szijjártó Péter úgy reagált: erős kormány csak választások útján jöhet létre.

Arra a kérdésre, hogy Glatz Ferenccel és Vértes Andrással Orbán Viktor pártelnök leül-e tárgyalni, a politikus azt mondta, egyikőjük sem kereste a Fideszt. Hozzátette: az érintettek ismerik a párt álláspontját.

Az MTI azon kérdésére, hogy a Fidesz megkeresi-e a két érintettet, Szijjártó Péter közölte: biztosan nem.

Orbán Viktor hétfőn találkozott Surányi Györggyel, és ekkor személyesen is közölte vele a kialakult helyzetről a Fidesz álláspontját.

Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnökségi ülése közben tartott tájékoztatóján jelentette be, hogy Glatz Ferenc akadémikus, Surányi György volt jegybankelnök és Vértes András, a GKI elnöke az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Az MSZP elnöksége azt javasolja, hogy e három személlyel és e három személyről kezdődjenek el a hivatalos konzultációk - tette hozzá a pártelnök.

Mint mondta, az elmúlt három nap tájékozódó megbeszéléseit követően azt látják, hogy e három ember közül "valaki biztosan megkaphatja az ahhoz szükséges támogatást, hogy Magyarország következő miniszterelnöke legyen".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását