2024. május 5. - Györgyi

Csaknem negyedével esett vissza az ipari termelés

Az ipari termelés az idén januárban az előző év azonos időszakához viszonyítva 22,9 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 21 százalékkal csökkent, az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított index 2,5 százalékos növek
2009. március 17. kedd 12:06 - HírExtra
Az adatok megegyeznek a február elején közölt előzetes számokkal. Januárban az exportkereslet drasztikus visszaesése nyomán az ipari export 29,2 százalékkal csökkent az előző év azonos hónapjához mérten, miközben a belföldi értékesítés 5 százalékkal mérséklődött.

A KSH által megfigyelt feldolgozóipari ágazatok összes új rendelése 32,4 százalékkal esett vissza az idén az első hónapban, ezen belül az új exportrendelések 32,2, az új belföldi rendelések 33,4 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól.

Tavaly decemberben az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 19,2 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 23,3 százalékkal csökkent, havi összehasonlításban 14 százalékkal esett vissza.

Tavaly januárban a termelés a 2007 januárihoz képest 7,1 százalékkal nőtt, a munkanaphatástól megtisztított index alapján 5,9 százalékkal emelkedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását