2024. május 5. - Györgyi

Érdemes befektetni Ázsiában?

Az ING Investment Management szerint jelenleg Ázsia az egyetlen olyan piac, amely meggyőző és stabil alapokkal rendelkezik a hosszú távú befektetésekhez.
2009. március 16. hétfő 15:25 - HírExtra
A nemzetközi vagyonkezelő hétfőn közölt elemzése szerint bár a gazdasági válság az ázsiai régiót is sújtja, ám a térség a válság közepette is megőrizte a befektetők bizalmát, és jelentős növekedési kilátásokkal rendelkezik. Benczédi Balázs, az ING Investment Management magyarországi vezérigazgatója szerint "Ázsia 10-20 éves távlatban megőrzi a legnagyobb növekedési rátát felmutató régió szerepét."

Az ING hosszú távon a fejlődő országokban átlagosan 4,8 százalékos növekedéssel számol, míg az Amerikai Egyesült Államokban 2,5 százalékos, az eurozónában 2, Japánban 1,5 százalékos növekedést prognosztizál.

A már önmagukban is erős gazdasági térséget alkotó ázsiai piacok súlya a jövőben még inkább növekedni fog, és ennek hatására már nemcsak a konjunktúrák idején lesznek fontos befektetési célpontok. A fejlődő piacok fontos célpontjai maradnak a kötvény- és részvénybefektetőknek is, és ezt a stratégiaváltást nem változtatja meg a globális recesszió és a pénzpiaci válság sem - állapítja meg az elemzés.

Az ING értékelése szerint Ázsia mellett szól, hogy a térség ma már 61 százalékkal járul hozzá a globális fejlődő piaci GDP-növekedéshez, és olyan jelentős gazdasági "motorokkal" rendelkezik, mint Kína és India. Az ázsiai országokra jellemző, hogy helyi piacaik nagyon sokat fejlődtek, ezért relatíve ellenállóbban nézhetnek szembe a globális fogyasztói recesszió hatásaival. Export kitettségük alacsony, és recessziós periódusokban a térség nagy országai a helyi infrastrukturális befektetések növelésével és a helyi fogyasztás erősítésével védekeznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását